Actyon Sports Otomatik Şanzıman Arızası ( Çözüldü )

baturalpoghan

Moderator
Selamlar. 2009 model beyaz 4x4 otomatik şanzıman Actyon Sports'um var. Bugün sabah yolda giderken "check" uyarı lambası yandı. Servise götürdüm YMY Ssangyong Yenibosna'ya. Bilgisayarla bakıp kontrol ettiklerinde arızanın otomatik şanzımandan göründüğünü söylediler. Arızayı bilgisayardan şimdilik sildiler. Aracın gidişinde şanzımanında herhangi bir sorun yok ama. Herhangi bir ekstra şanzımandan kaynaklı sürüş problemi yok kesinlikle. Arıza uyarısı tekrarlanırsa şanzımanı indirmeleri genel bakımları yapmaları gerekirmiş. Onun da fiyatı 5-6bin lira. Aracımdan çok memnunum ve satmak istemiyorum ama abim hazır arıza silinmişken satalım diyor. Böyle bir sorun yaşayan bunun gibi deneyimi veya bilgisi olan varsa bana fikir verebilirseniz çok sevinirim.
Teşekkürler

Çözüm: Araç en son çekişten düşüyordu vitesi arada boşa atar gibi yapıyordu.
Tanıdığım iyi bir tamirci dostuma götürdüm. Şanzıman beyni arızalıymış, değişti. Baskı balata v.s. her şey değişti.. 5800 TL fatura.
1800 çıkma beyin. 3-3,5 civarı komple bakım bilyeler baskılar balatalar v.s., gerisi de yakıt ve işçilik.

Maliyet yüksek gelebilir ama sorunun büyüklüğünü bilen anlar.
2009 ve altı serilerin şanzımanları mercedes kopyasıymış ve birçoğunun ki ilk 20bin kmde değişmiş. Değişmeyenler de benimki gibi sorun verebiliyormuş. Şanzıman beyniyle beraber komple çıkarılıp sıfırı bile takılsa arıza verebilirmiş. Daha sonra bir üst seviyelerin şanzımanları da uymuyormuş diye söylendi.

Bilginiz olsun

Tavsiye; Bulgaristan veya Gürcistan'dan uygun fiyatlı sıfır şanzıman alınması.

SsTeam

Yönetici
Cevap: Otomatik şanzıman arızası!!!! Yardımmm

Merhaba konu hakkinda bilgisi olan arkadaşlar yardimci olacaktır

SsTeam

Yönetici

Abi benim arabada otomatik actyon 6 ileri benden onceki sahibi sanzuman arizasi vermis yaptirmis cakiroglu servisinde 3.000 liraya istersen onlarlada bir konus derim ben

F

falken34

anakarada şıknma şanzıman ve beyni var..ucuz olarak da bulgaristandan veya gürcistandan geliyor..
pederin actyon sports 190,000kmde daha şanzıman arızası vermedi...

O

orgasmatron

btra şanzımanı serviste yaptırmamanızı dışarıda anlayan bir ustaya yaptırmanızı tavsiye ederim , bu şanzımanın sıkıntısı sıklıkla 1) türbinden 2) valve bodysinden 3) balatalarından kaynaklanıyor.

Bu parçaları da ankaradan çıkmacıdan bulabilirsiniz, türbin tamiri 300-400 TL valf body hepsi 1000 TL balata takımı 600-700 TL ustalık da 750-1000 TL totalda 2000-3000 e çıkarsınız gibime geliyor.

devirli kullanmaya dikkat edin.1500 altına pek indirmeyin.

çıkmacılarla ugraşmayın.çok büyük risk alırsınız.özellikle otomatik şanzıman konusunda çıkmacılardan uzak durun.

baturalpoghan

Moderator

Teşekkür ederim yorumlar ve fikirler için. Çıkma parça kullanmayı düşünmüyorum. Araç henüz tekrardan uyarı vermedi. Önümüzdeki hafta bakımları için götürücem. Hazır gitmişken de bilgisayardan da kontrol ettirtirim direkt. Aracım 90bin kilometrede. Bana çok saçma geldi ne olursa olsun 90bindeki arabanın şanzıman hatası vermesi

O

orçun81

Teşekkür ederim yorumlar ve fikirler için. Çıkma parça kullanmayı düşünmüyorum. Araç henüz tekrardan uyarı vermedi. Önümüzdeki hafta bakımları için götürücem. Hazır gitmişken de bilgisayardan da kontrol ettirtirim direkt. Aracım 90bin kilometrede. Bana çok saçma geldi ne olursa olsun 90bindeki arabanın şanzıman hatası vermesi
Mrb iyi günler; bazen kullanımımızdan kaynaklanan uyarılarda arıza gibi alıgılanabiliyor. Geçen bende de abs ve check lambası yandı. Kendiliğinden söndü. Serviste ki ustamı aradım.
Zorladığın için yandı normal kullanıma geçince söner dedi. Sürekli arıza olsa sönmez dedi. Lokal sensör uyarıları olduğunu belirtti. Servise gelince bilgisayara bağlayıp neden olduğunu söylerim dedi.
Sizinde böyle birşey olmuş olabilir

baturalpoghan

Moderator

Mrb iyi günler; bazen kullanımımızdan kaynaklanan uyarılarda arıza gibi alıgılanabiliyor. Geçen bende de abs ve check lambası yandı. Kendiliğinden söndü. Serviste ki ustamı aradım.
Zorladığın için yandı normal kullanıma geçince söner dedi. Sürekli arıza olsa sönmez dedi. Lokal sensör uyarıları olduğunu belirtti. Servise gelince bilgisayara bağlayıp neden olduğunu söylerim dedi.
Sizinde böyle birşey olmuş olabilir
Evet Orçun bey teşekkürler, bugün tekrar yandı check lambası ama herhangi bir zorlama yokken dümdüz giderken yandı. Bir süre sonra da söndü ve şanzımanda arabanın gidişinde en ufak bir sorun yoktu yine. Elektronik cihaz sonuçta bana müşür arızası gibi geliyor.

Baturalp bir daha yaparsa bana uğra yakındaysan. Benim obd ile bakalım eğer servise gitmek istemiyorsan. Avcılar gelişim üniversitesindeyim ben

baturalpoghan

Moderator

Baturalp bir daha yaparsa bana uğra yakındaysan. Benim obd ile bakalım eğer servise gitmek istemiyorsan. Avcılar gelişim üniversitesindeyim ben
Abi sağ olasın, henüz tekrar yanmadı uyarı lambası ama bir ara baksak iyi olur sanki. Gidişinde ve offroadda sıkıntı yok çok şükür

Bazen çok saçma hatalar verebiliyor. Mesela benim Volvo CX70te benzer bir hata oldu... Gidişte vs hiç sorun yok ama şanzıman arızası verdi. Sonradan öğrendim ki vites kolu ile ilgili bir sensördeki hatadan dolayıymış. Yani manuele alınca bazen saçmalıyormuş. Teknik anlamda etkileyen bir şsey değil. Bir anlık sensör sorunu nedeniyle motor arızanın yanıp geri sönmesi gibi bir şey...

Sağolsun Volvolar baya bir şey öğretti bana :)

baturalpoghan

Moderator

Bazen çok saçma hatalar verebiliyor. Mesela benim Volvo CX70te benzer bir hata oldu... Gidişte vs hiç sorun yok ama şanzıman arızası verdi. Sonradan öğrendim ki vites kolu ile ilgili bir sensördeki hatadan dolayıymış. Yani manuele alınca bazen saçmalıyormuş. Teknik anlamda etkileyen bir şsey değil. Bir anlık sensör sorunu nedeniyle motor arızanın yanıp geri sönmesi gibi bir şey...

Sağolsun Volvolar baya bir şey öğretti bana :)

Aynen abi öyle bir hata vermiş olabilir benimki de, ben de mercedeste öğrendim birkaç şey :D

baturalpoghan

Moderator

Çözüm: Araç en son çekişten düşüyordu vitesi arada boşa atar gibi yapıyordu. Dışarıda bir yere götürdüm otomatik şanzıman 2,4 ve 5. viteslerin baskı balatası sıkıntılıymış onlar değişecek. Tamirhane tanıdık, 2500 tl tutuyor masraflar.
Aynı sorunu yaşayan varsa yardımcı olur belki.

servise gidip fiyat aldınız mı ?

büyük bir olasılık servistede aynı parayı isteyecekler.

o yüzden bence servise gidip fiyat isteyin.

baturalpoghan

Moderator

Servis arıza uyarısının şanzımandan kaynaklandığını bu yüzden şanzımanın indirilmesinin gerektiğini bunun da en ufak maliyetinin 5-6 bin lira olduğunu söyledi.
Keşke servis 3 bin deseydi, orada yaptırırdım :)

O

orgasmatron

Anlaşılan Meriç hoca daha sanayiye hiç düşmemiş

Baturalp Bey tanıdık tamirhane de iyi tanımış sizi , tamir takımı 800 tl komple , işçilik de 800 olsa 1.600 yağ 400 , fazla fazla yazdım eksiği yok

baturalpoghan

Moderator

Anlaşılan Meriç hoca daha sanayiye hiç düşmemiş

Baturalp Bey tanıdık tamirhane de iyi tanımış sizi , tamir takımı 800 tl komple , işçilik de 800 olsa 1.600 yağ 400 , fazla fazla yazdım eksiği yok

Abi tahmini fiyat o :) seninki de 2000 :) zaten bir sorun daha çıktı alt şanzıman beyni yamuk duruyormuş nasıl olmuşsa. Soketler tam takılı değilmiş. Beyin yapılıyor

baturalpoghan

Moderator
Çözüm: Araç en son çekişten düşüyordu vitesi arada boşa atar gibi yapıyordu.
Tanıdığım iyi bir tamirci dostuma götürdüm. Şanzıman beyni arızalıymış, değişti. Baskı balata v.s. her şey değişti.. 5800 TL fatura.
1800 çıkma beyin. 3-3,5 civarı komple bakım bilyeler baskılar balatalar v.s., gerisi de yakıt ve işçilik.

Maliyet yüksek gelebilir ama sorunun büyüklüğünü bilen anlar.
2009 ve altı serilerin şanzımanları mercedes kopyasıymış ve birçoğunun ki ilk 20bin kmde değişmiş. Değişmeyenler de benimki gibi sorun verebiliyormuş. Şanzıman beyniyle beraber komple çıkarılıp sıfırı bile takılsa arıza verebilirmiş. Daha sonra bir üst seviyelerin şanzımanları da uymuyormuş diye söylendi.

Bilginiz olsun

Tavsiye; Bulgaristan veya Gürcistan'dan uygun fiyatlı sıfır şanzıman alınması.

Merhaba

Bende Ssangyong 2010 actyon sport var otomatik vites.4*2 modeli. Araç ile düz yolda giderken vites boşa düşüyor. 5-10 snye sonra vitese geri giriyor ve genelde 3. viteste takılıyor. Bazen kalkarken vuruntu yapıyor. Acaba bunun hastalığı nedir. 1-2 Ustaya götürdüm valf gövdesindeki selenoidler de arıza var dediler. Otomatik şanzıman beyniyle valf gövdesi aynı şeymi. Çünkü 1 ustada otomatik şanzıman beyni arızalı dediler. Bilgi verirseniz sevinirim.