Actyon Sports Motor Sardı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

camouflage

Moderator
Actyon Sports Yatak Sardı

Araçta hararet yok, motorda yağ var. Marj motoru çevirip çalıştırıyor. Yetkili servis motor sardığında ısrarlı.
Başka bir fikri olan var mı?

Cevap: Motor sarma üzerine

Motor sarması ya susuz kalıp piston sarar hararetten dolayı veya yağsızlıktan dolayı yatak sarar ve her ikisin dede marş bassa da motor çalışmaz sadece hararetten dolayı piston sararsa motor soğuduktan sonra motor çalışabilir ve oda çok sesli çalışır

arızayla ilgi bilgiler neler araç hareket mi etmiyor şikayetiniz nedir

camouflage

Moderator
Araç Bolu'da yetkili servisde. Akşam rolanti dalgalanmadan, sadece silkeleme ile başladı. Sabah yola çıktım 1km sonra durduğumda rolantide iken, stop etti. Tekrar çalıştırdım, yürüdüm. Kırmızı ışıkda durdum, bir daha çalışmadı. Servis geldi, baktı. Dükkanda bakmamız lazım dediler. Çekici marifeti ile servise çektik. Bilgisayara bağladık. EGR valf arızası ve 4. piston arızası gösteriyor. Marj çeviriyor, araç çalışıyor. Silkelenip stop ediyor. Usta halen yatak sardığında ısrarlı.

toranaga

Moderator
Arkadaşlar EGR valfi egzos sistemindeki sıcak havanın bir kısmını silindirlere geri döndüren bir sistemdir... Amacı motor hararetini optimum düzeye en kısa zamanda çıkartmaktır... Özellikle turbo araçlarda etkisi var. Ama bu valfin dezavantajı ülkemiz gibi yakıtları euro yakıtlar çıkmış olsa bile kaçak yakıt satışından dolayı bu valfler faydanın yanında zarar da çıkartmaktadır... Ve tamamen avrupa norm'ları için yapılan bir parçadır...
Kötü yakıt yüzünden bu valf kurum bağlayabiliyor ve araca fazla yakıt tüketimi,siyah duman,çekişten düşme gibi zararlar sağlayabiliyor. İptal ettirdiğinizde güç artışı olabiliyormuş. Bir diğer zararlı tarafı ise herhangi bir nedenle araç bu valfin çalışmadığını algılarsa aracı kapatabiliyormuş , buda yüksek hızda giderken olursa Allah korusun olmadık şeyler meydana getirebilir. Bilgisini DH'den bir arkadaş yazmış, söylenenler mantıklı ve olası geldi bana.
Hocam motoru açtırmadan önce EGR Valfini devre dışı bıraktırıp çalıştırılmasını denetirseniz sorunun hallolacağını tahmin ediyorum. Konusunun uzmanı Metin kardeşimizinde dediği gibi motor yatak sarması yağsız çalıştırma yada yağ pompasının arızasından dolayı olabilir. Yağ ve su tamam dediğinize ve motor da marşta çalıştıığına göre EGR Valf olayının üzerinde durulmasını sağlarsanız bence sorun gözülecektir. İnşallah ta öyledir..... Çok geçmiş olsun. İlhami hocam Sonuçları paylaşırsanız seviniriz.

Eger alttan karter açılma imkanı varsa sökülüp dördüncü piston koluna bakılabilir

camouflage

Moderator
Geçmiş olsun dilekleri ve konu ile ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.
Az önce Facebook gurubunda paylaştım. Kaynak olması açısından burada da devam ediyorum.
Motor indirildi açıldı ve 4. piston kolu çatlak çıktı. Bana göre yatak sarmamış. Ama sarmak üzere yorganın köşesini kıvırmış. :)

İlhami bey geçmiş olsun resimlerden gürdügüm kadar yatak sarmaya yeni başlamış yag vardemiştiniz yag pompası damı bir poroblem olmuş eger krangda fazla bir yanma olmamışsa taşlanarak mesala binde 10 veya binde 20ye taşlanarakkrang kulanılabilir bir piston kolu yeni olarak bir takım segman pistonların segman kanalları saglam ise takım çonta ucuza halledilebilir tabi servisler böyle tamirlere sıcak bakmıyor garanti veremeyiz diyor matamatiksel hesabı sizin yapmanız gerek tarar geçmiş olsun

camouflage

Moderator
Son gördüğümde fotoğraflardaki gibiydi. Henüz iç kısımlara bakılmadı.
İnşallah göründüğü gibidir, bununla atlatırız. İyi dilekleriniz ve bilgilendirme için teşekkürler.

camouflage

Moderator
Bu sabah Şahsuvaroğlu'na 130.000 km lik bir araçta neden bu tür bir arızanın olabileceği ilgili olarak bir mail attım. 1 saat sonra telefonla döndüler. Bölge müdürü olduğunu söyleyen bir arkadaş ile görüştük. Benden önce servis ile görüşmüşler, araç hakkında bilgi almışlar. Servisin kendilerine verdiği bilgilere göre,
sorunun yanlış yağ filtresi kullanımı nedeni ile olduğunu belirttiler. O bilgiyi bana servis de söylemişti ama aklıma yatmadı. Bende değiştirseydin bu başına gelmezdi diyor :star:
Yağ değişimi için servise gittiğimde 600-800 TL aralığında fiyat ön görülmüş, daha düşük fiyata dışarıda yaptırmıştım. Sanırım servis bu olaya bozulmuş :)

İhami bey tekrar geçmiş olsun yag filitresinden olsa mesela küçük olsa basınçtan patlaya bilir yag yere akabilir orjinal filitre ile yan sanayi filitre arasindaki fark yagı süzen sparatör kagıdın kalitesidir yagı nezaman degiştirdiniz çokmu oldu banada biraz saçma geldi filitre olayı yag pompası ne durumda nasıl bir yol izleyeceksiniz kolay gelsin

camouflage

Moderator
Bana da saçma geldi. :)
Yağı ve filtreleri değiştireli 500-600 km oluştu. Herhangi bir yağ kaçağı da yok. Yağ pompası çalışıyor. Ama buraya kadar sökmüşken değiştirilmesini istedim.

4. piston kolunda kolun pistonla baglantı noktasında bir sarma varmı son olarak kranag yaglama kanallarında bir tıkanma olabilir bir bakablirseniz

legionee

Moderator
Çok çok geçmiş olsun İlhami Abi. Ne sebeple olmuş derlerse desinler bu para senden çıkmış anlaşılan, Allah daha beterinden saklasın. Ama dediğin gibi 130.000 km'de araçta filtre açıklaması pek de mantıklı değil gibi.

SsTeam

Yönetici
yağ filitresi , tecrübelerime dayanarak doğru problem kaynağı değil.bu veriyi yazılı olarak alabiliyormusunuz..

SsTeam

Yönetici
ASLINDAteknik olarak yatak sarmamiş ama bu işin ticarı dogası geregı yatak sarmiş oluyor ..

toranaga

Moderator
İlhami hocam senin araçla ilgili tamir masrafı yekün ne oldu.. Parça değiştimi tamir revizyonmu yapıldı. Bilgileri paylaşırmısın, merak ediyorum.

F

falken34

cok geçmiş olsun ilhami abi.
bu filtre olayı benımde kafamda yer etmedi..ne olsursa olsun yağ alan aksamlar sarma ağilimi göstermez..
başka bişi var bunda

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...