Actyon Sports Lastik Seçimi

camouflage

Moderator
Orjinali 18" inch olan jantlarımı 16" ile değiştirdim.
16" de 225 70 16 olduğunu bildiğim lastik ölçüsünü şu an 245 75 16 olarak kullanmıyorum.
Yaz için yeni lastik arıyorum bu durumda 235 85 16 olarak kullanmamda bir sakınca var mıdır?
[h=5][/h]

cavdare

Moderator
Cevap: Actyon sports lastik seçimi

orjinal 225*75*16(70 değil)
bende aynı ebatı (235*85*16) düşündüm..kullananlardan bazılarında sürtme olmamış.bazılarında ise hafif sürtme olmuş, pürmüzle davlumbazı ısıtıp biraz içeri basmışlar. aracınızı orjinalinden 31 mm daha yükseltecek..direksyonu tam kırdığınızda lastik köşelerinin davlumbaza sürtme ihtimali var, deneme imkanınız varsa önce önlerden birine takıp deneyin sonra alın...bende arıyorum ama henüz aradığım lastiği ve fiyatı bulamadım...denerseniz sonucu paylaşırsanız sevinirim...
bu arada kullandığınız lastik(245*75*16) orjinalden 15 mm daha yüksek..235*85*16 ya geçerseniz şu anki halinden 16 mm daha yükselecek.

cavdare

Moderator

aracınızı yükselteceği için spacer yoksa virajlarda biraz daha dikkatli olmanızı öneririm...

SsTeam

Yönetici

Abi madem lastikten soz acildi bilen abilerden akil almak isterim bnm aracta orjinal 18" 255*65*18 yanlis hatirlamiyorsam aracta arkada 5 mm onde 3mm spacer var bn araca 265*70*18 taksam ne fark olur yukseklik yakit vb konularda?

Ssanyong Actyon sports 18" LX AT

cavdare

Moderator

lastiğin yarıçapı 2 cm artmış olur.aracın yerden 2 cm yükselir..muhtemelen sürtme sorunu yaşamazsın, tabanın genişlemesi yakıtı artırmasına neden olsada bu kayda değer bir artış olmaz, bununla birlikte lastiğin çevresinde yaklaşık %5 lik bir artış olur. yani ibre 100 gösterirken 105 le gidersin.km sayacı 100 km gittiğini gösterdiğinde aslında 105 km gitmiş olursun, bizim araçlarda 100 den sonra devir yüksek, üst vites yok buda üretilen ama hıza dönüştürülemeyen güç anlamına gelir, büyük lastik bir nevi yüksek vites etkisi yapar(gücü hıza dönüştürür) muhtemelen buda uzun yolda daha az yakmana sepep olabilir. bu bilgilerde yakıtla ilgili bilgiler tamamen kişisel yorumdur..deneme şansım olmadı.

camouflage

Moderator

Bilgiler için teşekkürler. Araç zaten yay ile yükseltilmiş. Arazi aracında hız ile ilgili bir beklentim olmayacağı için teorik olarak spacer ihtiyacı olmayacağını düşünüyorum. Ancak; pratikde ne olur bilemiyorum :)
Deneme imkanım malesef yok. Aradığım lastik bulunduğum yerde oldukça pahalı. O yüzden, danışıp daha ekonomik olan internetden temin yoluna gitmeyi düşünüyorum

cavdare

Moderator

birinci lastik iyi görünüyor-fiyatıda fena değil..takarsnaız sonuçları paylaşın ona göre bizde değişelim lastikleri...

camouflage

Moderator

Pazartesi günü satıcı arkadaşı arayıp teslimat şartları hakkında görüştükden sonra, burada da bilgilendirme yaparım.

O

orçun81

Hocam Bf candır. Üstüne tanımam...

SsTeam

Yönetici

Arkadaslar 2 çeker korando Sport'a 265 70 16 bf at takmıştım yakıt 1 litre artmıştır haliyle .

camouflage

Moderator

Satıcı uyumsuzluk durumunda kargo parası bana ait olsa bile iade almayacağın söyledi. Arayışa devam ediyorum...

cavdare

Moderator

Slm..
Bu gün lastikçide continental crosscontack at 235*85*16 lastiği takıp denedim. Direksiyon u kırınca davlumbaza sürtüyor. Araçta 45mm spacer 30mm get var. Sanırım ben 235#75#16 alıcam. Pürmüzle davlumbazı ısıtma pek cazip gelmiyor

cavdare

Moderator

Biraz bakınca 235#75#16 da güzel bir lastik yok. Birde Bridgestone dualer soralım 225#75#16 Veya 245#75#16

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

O

orçun81

Ben yıllardır bf 245/75 16 at ve 265/75 16 mt kullanıyorum. Birtek mtler davlunbazin ucuna değdi onuda kestim attım sıkıntı ortadan kalkmis oldu.

cavdare

Moderator

245#75#16 ya 415 tl diyiyorlar. 215#80#16 gördüm 270 tl diyiyorlar tabi ellerinde varsa. Acaba nasıl olur. Yakıtta düşer

W

WORTEX

Merhaba Actyon sport için konuşmam gerekirse bende 235/85/16 bf at var 4.5 cm get kullanıyorum araç yüklü iken bile hiç bir sürtme olmadı. Spacer henüz taktırmadım. Sanırım deneme yanılma yolu ile spacer ölçümü belirleyeceğim. Bu hali ile 110 km ile viraj ve slalom yeteneği baya bi azaldı zira.

camouflage

Moderator

Lastik tercihimi 245 75 16 Cooper ATR den yana kullandım. Fikir veren arkadaşlara teşekkürler. Başlık arama motorları ile foruma gelen arkadaşlara ışık tutar inancındayım. Şimdilik bir sıkıntı görünmüyor. Lastiklerin (+), (-) yönlerini ilerleyen günlerde paylaşmak üzere.

cavdare

Moderator

Nerden, kaça aldığınız ı öğrenebilir miyiz

camouflage

Moderator

http://gorkemotolastik.sahibinden.com/ firmadan aldım. Parayı göndermeden kargo ayrıntılarını iyi görüşün.
Parayı gönderdikten kargoyu da çekmek zorunda kalabilirsiniz. Ankara'dan Bolu'ya ücret 50-60 denilse bile, 120 tl ödedim. 50 tl de sökme takma balans vs. verdim.
Toplam paranın yarısına Ankara'ya gider taktırırdım :D