Actyon Sports Kapı İçi Hoparlörler

ugurdeniz

Moderator
forumda hangi konuda oldugunu hatırlamıyorum , geçen gün birinin kapı içi hoparlörlerin ve döşemenin sökülmüş halinin fotolarını görmeyi istediğini okumustum.

bugün sanayiye gittim. arka hoparlörlerim patlaktı. bunları değiştirmek istedim.

öncelikle şunu öğrendim ve gördümki , arkalar da önler de 16 cm hoparlör .

4 ohm ve 40 wattlık hoparlörle var orjinalde.
ben arkaları söktürdüm yerine mikado 40 watt x 2 tane koydum.

ön kapılarda ise başka işimiz vardı onları da sökmüşken önlerin de resimlerini çektim. önlerde de 40ar watt var tekrar söyleyim

iki hoparlör ve işçilik 80 tl tuttu.

Ekli dosyayı görüntüle 2239

Ekli dosyayı görüntüle 2240

ugurdeniz

Moderator
Cevap: * ssangyong kapi içi hoparlörler ve resimleri "

üst mesajdaki birinci foto orjianllerin ,
ikinci foto yeni koyduklarımın fotosu

V

vedaterdönmez

Cevap: Ssangyong kapı içi hoparlörler ve resimleri

Hayırlı olsun ugur sonuç nasıl ??

ugurdeniz

Moderator

vedat hocam ,arkalar patlaktıya şimdi sıfır bişey takıldıgı için doğal olarak ses artı daha iyi ama bnm 2 patlak hoparlörü elimde gezdirirken bikaç usta senin bu orjınaller kaliteli dediler.
şimdi sonuç nasıl diyeyim : bir gıdım daha iyi ama öyle aman aman müthiş artış olmadı.
yine de 80 tlye değer ama..

öte yandan şunu hep derim :
bu ses işinde teybin rolü ; yani çıkış gücü,, öncelikle herşeyden daha önemli diye.
hoparlörler teybten sonra geliyor kanımca.

elektroword dan 2 sene önce sony boyut olarak aynı ölçüdeki 4 hoparlörünü 3 ü patlak olduğu için eskilerin yuvalarını kullanarak yenileri biraz işçilikle o yuvalara yerleştirdik ve yeniler daha kaliteli 200 tl. 12 taksite almıştım... servis sadece hoparlöre 600 tl artı kdv ve artı işçilik çekmişti....:laz-2:

O

orçun81

Ben önce eski olanları çerçeve gibi jet taşla kestim. Eski hoporlörlerin Soketlerinide kullandım yeni 17 cm pionerleri kestiğim çerçevelere monte ettim. Orjinal gibi yerlerine oturttum şimdi gümbür gümbür çalıyor valla :)

mehmet82

Moderator

Arkadaşlar ses olayından biraz anlarım naçizane önerim paylaşayım satmış olduğum kapalı kasa actionuma dört kapısına hertz marka kaliteli ve pahalı üç yollu hoparlör (sadece teyibe bağlı)ve mono anfi ile sony marka 30cm altıgen bass taktırdım sonuç bas, arka kabini havaya uçuracak kadar çalsa bile kabin içine ses vermiyordu teyibimiz biraz dırt olduğundan kapı kolonlarındanda pek verim alamadım.Şu anki planım dört kapıya gayet ucuz olan (çifti 65tl) anfiye bağlanabilen mid bas koyup denemek yetmese iki adet de arka koltuğun altına veya slim bas koymak. size bu atakentde netaşın karşısında 350 tl. set satan arkadaşda yaptırdım işcilikleri güzel lafım yok ama 350 diye gidip başka cihazlarla 1000tl.lik olma ihtimaline dikkat etmek gerekiyor onun wep sitesinden conpenant dediğim olay bu: http://www.atakantuning.com/Roadstar-RDH-620-C-16-cm-360-Watt-Mid-Bass-Takimi,PR-384.html