Actyon Sports Hoparlör Tavsiye

İyi günler arkadaşlar araca iki tane oval hoparlör takayım diyorum ama yer olarak nereye sığar amfisiz cd çalar destekler mi acaba bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Benim araçta tweeter yok kapılarda saddece bir tane arka koltuğun yanında var.

SsTeam

Yönetici
Araştırmalarıma göre 100 TL 'den başlayıp 500 TL ye kadar cihazlar var. Ama önemli olan cihazın kalitesi ve araca uygunluğu tabii. Goldmaster 'lar var çok uygun fiyatlı; fakat yer sıkıntılı, koltuk altlarına sığmayacağından ben çok sıcak bakmadım. O yüzden hala beklemedeyim hem incesini hem de ucuzunu...;)

Sahibinden.com 'da var mesela (aslında ilan yayından kalkmış) goldmaster çok da uygun fiyatlı 85 TL. KENDİNDEN AMFİLİ GOLDMASTER BAZUKA SUBWOOFER - Subwoofer Hoparlör İlanları sahibinden.com'da- Pasif İlan - 150626391

V

vedaterdönmez

Araştırmalarıma göre 100 TL 'den başlayıp 500 TL ye kadar cihazlar var. Ama önemli olan cihazın kalitesi ve araca uygunluğu tabii. Goldmaster 'lar var çok uygun fiyatlı; fakat yer sıkıntılı, koltuk altlarına sığmayacağından ben çok sıcak bakmadım. O yüzden hala beklemedeyim hem incesini hem de ucuzunu...;)

Sahibinden.com 'da var mesela (aslında ilan yayından kalkmış) goldmaster çok da uygun fiyatlı 85 TL. KENDİNDEN AMFİLİ GOLDMASTER BAZUKA SUBWOOFER - Subwoofer Hoparlör İlanları sahibinden.com'da- Pasif İlan - 150626391
Bilgilendirme için teşekkür ederim

F

falken34

walla bende höparlörleri değiştirmek isityorum ama deneyip memnun olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum..:D

V

vedaterdönmez

Bugün aracıma xetec Dtm691 marka dabıl cihaz bağlattım ses orjinal cd çalarına göre nispeten fark etti ,Bişey dikkatimi çekti bagaj kapısının içinde köşelerde hoparlör yeri var fakat ne hoparlör var nede tesisat çekilmiş

SsTeam

Yönetici
Bugün aracıma xetec Dtm691 marka dabıl cihaz bağlattım ses orjinal cd çalarına göre nispeten fark etti ,Bişey dikkatimi çekti bagaj kapısının içinde köşelerde hoparlör yeri var fakat ne hoparlör var nede tesisat çekilmiş

Hayırlı olsun güle güle kullanın. Eski hoparlörleri mi kullanıyorsunuz yoksa onları da değiştirdiniz mi?

Bizim korando sportların arka kapısında da var galiba, ben kulağımı yaklaştırıp dinlediğimde ses duymuştum.

V

vedaterdönmez

Hayırlı olsun güle güle kullanın. Eski hoparlörleri mi kullanıyorsunuz yoksa onları da değiştirdiniz mi?

Bizim korando sportların arka kapısında da var galiba, ben kulağımı yaklaştırıp dinlediğimde ses duymuştum.
Şu an eski hoparlörleri üzerinde bi amfi ve hoparlör değişikliği düşünüyorum

Abiler bu arabanın kapı içi hoparlörler değişir mi değiştirmeyi düşünüyorum bir de kaç cm acaba bilen var mı ??

Bugün servise gittim hoparlör fiyatını sordum bana 100 yada 120 lira gibi bi fiyat çıkardılar tam hatırlamıyorum ustaya sordum başka hoparlör taksak nasıl olur diye soketli dedi universal takılırsa iyi olmaz dedi ne yapsam bilemedim bu fiyat da çok geldi açıkcası aracın üst seviye bir ses sistemide yok anlamadım.

SsTeam

Yönetici
Bugün servise gittim hoparlör fiyatını sordum bana 100 yada 120 lira gibi bi fiyat çıkardılar tam hatırlamıyorum ustaya sordum başka hoparlör taksak nasıl olur diye soketli dedi universal takılırsa iyi olmaz dedi ne yapsam bilemedim bu fiyat da çok geldi açıkcası aracın üst seviye bir ses sistemide yok anlamadım.

Sizin anlattığınız duruma benzer bir durum bende farklı marka bir aracımda yaşadım, soketlerin problem çıkartacağını universal kesinlikle kullanmamam gerektiğini empoze etmeye çalışan bir servis elemanıyla muhatap oldum fakat bu soket bahanesi mantıklı değil. Hali hazırda kullandığın aracımda yaşından dolayı hoparlörlerin değişmesi gerekiyordu elektronik marketten uygun fiyata aldığım bir takım hoparlörü soketleri ziyan etmememek adına sokete 3 cm kala kablolarını sıyırarak bağladım ki mevcut aracımda (Peugeot 406) orijinal jbl anfi olmasına rağmen sorun çıkartmadı çıkartacağınıda zannetmiyorum çünkü extrem bir hoparlör bağlamaya kalkmadım. Çok dert ederseniz orijinal hoparlörlerinizin üzerinde bulunan soketleri yeni aldığınız hoparlörlere naklettirebilirsiniz de tamamen keyfe keder bir durumdur. Bence....

SsTeam

Yönetici

Sizin anlattığınız duruma benzer bir durum bende farklı marka bir aracımda yaşadım, soketlerin problem çıkartacağını universal kesinlikle kullanmamam gerektiğini empoze etmeye çalışan bir servis elemanıyla muhatap oldum fakat bu soket bahanesi mantıklı değil. Hali hazırda kullandığın aracımda yaşından dolayı hoparlörlerin değişmesi gerekiyordu elektronik marketten uygun fiyata aldığım bir takım hoparlörü soketleri ziyan etmememek adına sokete 3 cm kala kablolarını sıyırarak bağladım ki mevcut aracımda (Peugeot 406) orijinal jbl anfi olmasına rağmen sorun çıkartmadı çıkartacağınıda zannetmiyorum çünkü extrem bir hoparlör bağlamaya kalkmadım. Çok dert ederseniz orijinal hoparlörlerinizin üzerinde bulunan soketleri yeni aldığınız hoparlörlere naklettirebilirsiniz de tamamen keyfe keder bir durumdur. Bence....

Aynen bende katılıyorum tamamen servisteki arkadaşların kafalarına kazınmış olan orjinal parça düşüncesi.:mad: Bundan önceki aracım ford connect vardı; o da aynı şekilde soketliydi ve bende kendim lehim tabancası yardımıyla soketleri orjinal hoparlörden söküp yeni aldığım hoparlörlere bağlamıştım. Hiçbir şekilde sorun çıkarmaz ister soketleri söküp değiştirin ister soketten 1,5 cm kadar içerden sıyırıp yeni hoparlörün kablosunu bağlayın. Sadece 2 önemli şey var dikkat etmeniz gereken; birincisi kabloyu sıyırıp bağlayacaksanız şayet bağladığınız kabloda boşluk kalmasın, iyice iliştirin ki sonralarda müzik sesinden oluşan sarsıntılarda şaşe yapmasın. Diğer bir konu hoparlörlerin teybin çıkış gücünden çok fazla olmamasına dikkat edin! (amfi bağlayacak iseniz de amfi çıkış gücüne orantılı olması gerekir). Diyelim teybin çıkışı 4x45 WATT ise maksimum 60 WATT bağlayabilirsiniz ve 2 taneyi geçmesin. Mesela önlere 2x45 WATT ve arkaya 2x60 WATT yada tersi olacak şekilde bağlayabilirsiniz.

Yalnız şahsım adına benim sizden küçük bir istirhamım olacak; eğer ki değiştirecek olursanız kapı döşemesini söktükten sonra bir foto ile paylaşabilirseniz çok memnun olurum. Ayrıca hoparlör çapını da (cm bazında satılır) paylaşmanızı rica edeceğim. Henüz şu anki aracımın kapı döşemelerini sökmediğim için iç dizaynını merak ediyorum. Kolay gelsin. Şimdiden teşekürlerimi sunarım.

F

falken34

arkadaşlar yokmu hoparlör ölçülerini yazabilecek birisi...bende değiştirmeyi düşünüyorum..hatta bagajdaki yerlere de midbass hoparlör bağlamayı düşünüyorum..
vedat hocam sizin teybin bir resmini atsanız..benimde kafamda teybi değiştirmek var..ama tereddüt ediyorum...

V

vedaterdönmez

neden tereddüt ediyorsun ??
arkadaşlar yokmu hoparlör ölçülerini yazabilecek birisi...bende değiştirmeyi düşünüyorum..hatta bagajdaki yerlere de midbass hoparlör bağlamayı düşünüyorum..
vedat hocam sizin teybin bir resmini atsanız..benimde kafamda teybi değiştirmek var..ama tereddüt ediyorum...

- - - Updated - - -

Xetec dtm 691
Ekli dosyayı görüntüle 966
Ekli dosyayı görüntüle 967
Ekli dosyayı görüntüle 968
Ekli dosyayı görüntüle 969

V

vedaterdönmez

Bence gayet güzel düşünürsen ben ikinci el buldum geri görüş kamerası da bağlattım mükemmel ayrıca kafa çıkıyo oda daha güzel araştır ikinci el istersen yardımcı olurum