Bugün servise gittim hoparlör fiyatını sordum bana 100 yada 120 lira gibi bi fiyat çıkardılar tam hatırlamıyorum ustaya sordum başka hoparlör taksak nasıl olur diye soketli dedi universal takılırsa iyi olmaz dedi ne yapsam bilemedim bu fiyat da çok geldi açıkcası aracın üst seviye bir ses sistemide yok anlamadım.
Sizin anlattığınız duruma benzer bir durum bende farklı marka bir aracımda yaşadım, soketlerin problem çıkartacağını universal kesinlikle kullanmamam gerektiğini empoze etmeye çalışan bir servis elemanıyla muhatap oldum fakat bu soket bahanesi mantıklı değil. Hali hazırda kullandığın aracımda yaşından dolayı hoparlörlerin değişmesi gerekiyordu elektronik marketten uygun fiyata aldığım bir takım hoparlörü soketleri ziyan etmememek adına sokete 3 cm kala kablolarını sıyırarak bağladım ki mevcut aracımda (Peugeot 406) orijinal jbl anfi olmasına rağmen sorun çıkartmadı çıkartacağınıda zannetmiyorum çünkü extrem bir hoparlör bağlamaya kalkmadım. Çok dert ederseniz orijinal hoparlörlerinizin üzerinde bulunan soketleri yeni aldığınız hoparlörlere naklettirebilirsiniz de tamamen keyfe keder bir durumdur. Bence....
Aynen bende katılıyorum tamamen servisteki arkadaşların kafalarına kazınmış olan orjinal parça düşüncesi.

Bundan önceki aracım ford connect vardı; o da aynı şekilde soketliydi ve bende kendim lehim tabancası yardımıyla soketleri orjinal hoparlörden söküp yeni aldığım hoparlörlere bağlamıştım. Hiçbir şekilde sorun çıkarmaz ister soketleri söküp değiştirin ister soketten 1,5 cm kadar içerden sıyırıp yeni hoparlörün kablosunu bağlayın. Sadece 2 önemli şey var dikkat etmeniz gereken; birincisi kabloyu sıyırıp bağlayacaksanız şayet bağladığınız kabloda boşluk kalmasın, iyice iliştirin ki sonralarda müzik sesinden oluşan sarsıntılarda şaşe yapmasın. Diğer bir konu hoparlörlerin teybin çıkış gücünden çok fazla olmamasına dikkat edin! (amfi bağlayacak iseniz de amfi çıkış gücüne orantılı olması gerekir). Diyelim teybin çıkışı 4x45 WATT ise maksimum 60 WATT bağlayabilirsiniz ve 2 taneyi geçmesin. Mesela önlere 2x45 WATT ve arkaya 2x60 WATT yada tersi olacak şekilde bağlayabilirsiniz.
Yalnız şahsım adına benim sizden küçük bir istirhamım olacak; eğer ki değiştirecek olursanız kapı döşemesini söktükten sonra bir foto ile paylaşabilirseniz çok memnun olurum. Ayrıca hoparlör çapını da (cm bazında satılır) paylaşmanızı rica edeceğim. Henüz şu anki aracımın kapı döşemelerini sökmediğim için iç dizaynını merak ediyorum. Kolay gelsin. Şimdiden teşekürlerimi sunarım.