Actyon Sports Civata Somun Gevşemeleri

Arkadaşlar, gecen gun yaptigimiz camur muhabbettinden sonra araçta cok ufak bir tikirti hissediyordum.
Aracı yikayip altına kafayi uzatinca resimdeki manzara ile karsilastim. On amortisorun ayagini tutan somun ve civata ikilisi gevsemisti ve cikmak uzere.
Ben bu sekilde otobanda yuksek suratte gittim, eger o somun biraz daha gevseyip ciksaydi arac büyük ihtimal takla atacakti zira ön salincagi arkadaki gibi ayri bir yay desteklemiyor. Ciktigi zaman bittin.
Basta da bahsettigim gibi cok ufak bir tikirti sonucu baktim, bu normalde yapmayacağım bişey, o yuzden Allah korudu diyorum.
Sizden cok rica ediyorum, aracinizin mekanik kisimlarini mumkun oldugunca kontrol edin.

Mustafa Alkan

SsTeam

Yönetici
Cevap: Civata-somun gevsemeleri

O nasıl bir somun'muş öyle ölümle yaşam arasında küçük bir parça tüm araçlarda böyle basit olmasa gerek.

nedimkolat

Moderator

Yukseltmeden sonra yeterince sıkılmamış olabilir. Amortisörü tutan kolmu Abi?

34 HM 1267

Bildigim arabalarin hepsinde ön amortisor ve yay bir arada, bunlari da tambura civata ve somun bağlıyor. Somun cikarda amortisor alti pin'den kurtulursa teker camurluga girer. Bütün hikaye budur.

Mustafa Alkan

nedimkolat

Moderator

Pazar gunu zorlamadik o civatanin gevsemesine neden olacak kadar. Iyi fark etmissin Abi. Aracini tanimak cok onemli.

34 HM 1267

Evet haklisin zaten gevseyecekti belki biraz hizlandirdik, iyi de oldu, camura girmeseydik belki hic ses yapmadan da çıkabilirdi

Mustafa Alkan

nedimkolat

Moderator

Camur araya girdigi icin gicirti yapmaya basladi. Allah korumus abi

34 HM 1267

Aynen abi, bunu dusununce kaderi anliyorsun. Bir de ben genelde iki tekerim, hayatim hep somun civataya bağlı :) tabi ki onlemini alacaksin ama zamanin belli, ne bir saniye eksik ne bir saniye fazla

Mustafa Alkan

Somun-civata maceramizda bugün cok ilginç bir gelişme oldu. Evime en yakin bir yerde araci lifte alip bahsettigim gevsek somunu sıktım. Hatta tekrar gevsemesin diye tabancaliyla da biraz abandim. Mutlu mesut arabama binip sürerken bir de ne goreyim!.. çukurlarda gelen tikirti devam, yani sesin somun ve civatayla hiç alakasi yokmuş.
Yani kaderin bana sundugu paradoksa bakin ki gercekten ironik. Eğer ses olmasaydı, altina kafami sokmayacaktim ve bir ihtimal yuksek hizda amortisor yerinden kurtulacak bu marifetle bir taklaya merhaba diyecektim. Diğer taraftan sesin kaynağını hala bulamamis olmamın verdiği rahatsizlik da az değil. Degisik hisler...

Mustafa Alkan

bariskonor

Moderator

Valla verilmis sadakan varmis ama hala sadaka veresin de var gibi.. ☺ Umarim en yakin zamanda o sorun da çözülür.

Eyvallah ustad eksik olma. Sesi yapan onemli bir sey degil ediz bir bakista gordu sagolsun. Ama yine de arada sirada aracinizin altina bakin derim, ozellikle yukarıda bahsettigim parcalar tehlikeli olabilir.