Actyon Sports Bana Göremi

Merhaba Arkadaşlar, Ben Semavi

Kısa bir süredir Actyon Sports alıp almamakta kararsız kaldım... Aklıma takılan bazı noktalar var. Forumu komple okudum ama derli toplu bir şekilde tüm cevapları bir konuda, dallanıp budaklanmadan toplayabilirsek benim için çok makbule geçecek... Her ne kadar genel manada otomobiller hobimde olsa, Ssangyoung'a biraz yabancıyım... Aklıma takılan bazı şeyler şunlar...

1- Otomatik almak istiyorum. 2008ler sorunlu yazılmış. 2009larda da sorun var mı? Yada bazılarında var bazılarında yok mu? Fabrikasyon hatası olan şanzıman 6 ileri mi? Garanti bitmiş olsa dahi servis ayıplı mal olarak bu araçların şanzımanını yeniliyor mu?

2- Kesinlikle 4 çeker istiyorum. 2 oğlum var, birisi 5 yaşında sayılır. Artık onunla biraz doğaya çıkmak istiyorum (balık kamp vs) 4 çeker sistemi nasıldır? Sorunlu mudur?

3- Araç direk aile aracı olarak kullanılacak. Araca genellikle 3 yetişkin ve 2 çocukla bineceğiz (bebek koltuğu+yükseltici) arka tarafa sığılır mı?

4- En çok kafamı kurcalayan şey bagajın kullanılabilirliği. Genelde eşim kullanacak arabayı. Market alışverişi, bebek arabası vs koymak sıkıntılımı? Muhtemelen fren yapınca ine gider yükler, belki bir bölme yapabilirim pratiklik için... Bu tarz evli mutlu çocuklu modunda kullanan var mı? Camlı kabin mi half top mu önerirsiniz? Bagaj kapağı çok ağır, onu iptal edip tek parça fiberden yukarı kalkan kapak yapılıyor mu bu araçlara? Böyle bir uygulama görüdnüz mü?

5-Aracın bakım fiyatları ile ilgili 190 tl ödedim diyende var (tüm filtreler, polen, yağ vs ) 450 diyende... Kime inanayım? Son bakımınız ne kadara maloldu (sadece filtreler ve yağlar)

6-Aracın kronik sorunu var mı? Enjektörlerle alakalı sorunlar okudum... Çözmekte zorlanılan yada çok absürt fiyatlar çıkan sorunlar yaşadınız mı yada duydunuz mu?

7-Donanım paketlerini az çok öğrendim ama bazı araçlarda farklı teypler var. Ekranlılardan bahsetmiyorum. Neden farklı? Birde hız sabitlemenin serviste 300*350 tlye takıldığını söylediler, doğru mu? ESP yok diye biliyorum ama var diye iddia edenlerde var... Sadece 2 hava yastığı var diye biliyorum...

8- Bu araca chip yaptıranınız var mı?

9- Model yılları arasında farklar var mı? 2008-2009-2010-2011 hepsi aynımı donanım ve görünüm olarak?

10- Sizce daha ucuz olduğu için bunu mu tercih etmeliyim yoksa hiç maceraya girmeyip adam akıllı bir aile suvu olan Santafe yada Tucsona mı yönelmeliyim?

Arkadaşlar uzun olduğunun farkındayım... Actyon Sports alma nedenim yüksek model, düşük km ve fiyatta araç alabilme ihtimali. Çok performanslı olacağını sanmıyorum benim beklentilerime göre... Ama böyle bir pikap mı almalıyım yoksa tek hacimli bir SUV için biraz daha ekonomik kaynak mı bulmalıyım emin olamadım :D

Şu araçları tanıyor musunuz? Sıkı bir pazarlık etmeyi düşünüyorum :D

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-ssangyong-takas-olur-159331948/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...ng-actyon-sports-2.0-sxdi-4x4-165289027/detay

Hepinize iyi forumlar, şimdiden teşekkürler...

Cevap: Actyon Sports Bana göre mi? Emin Değilim!

İyi günler hoşgeldiniz bende bir kaç sorunuza cevap vereyim aile arabası olarak rahat kullanabilirsiniz arkayı camllı yani hardtop yaptırmanızı öneriririm ben yeğenimin çocuk arabasını tam dört teker yere değer konumda değilde biraz eğince rahat sığıyor teyp konusu sanırım ekranlılar sonradan takılıyor ama servisten isterseniz takıyorlarmış diye duydum fiyatı biraz tuzlu serviste bu teyplerin çeşitli markalarda ekranlı teypller mevcut kendi teybi güzel sıkıntısı yok ekranlı teybin geri görüş kamerası için avantajı olur bende ekransız var dikiz aynasına kararan ekranlar var hem ayna hem kamera olarak kullanılan onlardan taktıracağım.Performans konusunda hiç şüpheniz olmasın buradaki tecribeli abilerim daha iyi izah edeceklerdir ama gayet performanslı güçlü bir araç.Bir de bagajda koyacağınız ürünler zannettiğiniz gibi bir sarsıntıya maruz kalmaz emin olun arkalarda makas olmadığı için sarsııntısı az.Biz emektar torosun yerine aldık kullanıyoruz mevye bahçemiz var siyah ufak market kasalarından elma yüklü 20 kasa elmayı yüklüyoruz.

cavdare

Moderator

çok soruvar ..:)
teyp:eek:tomotiklerde navigasyonlu teypler var diye biliyorum. manüellerde biri geniş biri dar iki farklı teyp var ama ikiside normal. isterseniz yaklaşık. 1000 tl dwn başlayan fiyatlarla geri görüş kameradahil taktırabilirsiniz.manuel kullandığım için manüele göre cevap vereyim.
bu aracı alırsanız taksiye bir daha dönmek istemezsiniz. sadece yakıt konusunda pişmanlık duyabilirsiniz( eğer şu an tüplü veya düşük motor dizel kullanıyorsanız)camlı kabin yaptırın. bagajın en uygun hali. bence manul alın. enjektör kaynatma bir çok dizel araçta olabilen bir sorun. yaşama ihtimaliniz var.full seçeneği otomotiklerde var onlarda esp olabilir. manuellerde 2 hava yastığı var esp yok.bakımları serviste yaparsanız 300 civarı.8-5-1 yaş üç çocuğum var-ben ailw aracı olarak kullanıyorum. taksi ve minibüs (vito) kullandım. benim açımdan bu aracın tek alternatifi rodius.

Yorumlar için çok teşekkürler... Anladığım kadarıyla...

2 tip teyp var... (Double Din haricinde)

Esp sanırım yok

Genel anlamda herkes aracından memnun...

Chip modifiye ile uğraşan pek yok :)

Hanıma kabul ettirmeye çalışıyoruz bakalım. Tabi düzgün bir araç bulmakta önemli. İlanlardaki araçlar için ne dersiniz?

Bu arada SSangyong'un suvlarına neden bakmıyorsun diyenlerde olabilir. Maalesef fiyatları hem yüksek hemde Hyundai-Kia gurubunun donanımına çoğu yaklaşamıyor aynı fiyat aralığında. Aslında Actyon'u beğendim ama fiyatları yüksek geldi. Geçen gün bir kyron baktım... 2 hava yastığının olması tam anlamıyla hayal kırıklığı benim için.

Benim anladığım kadarıyla Türkiye'de satabilmek ve yer edinebilmek için distiribütör akılcı davranmak zorunda kalmış ve donanımlardan tasarruf etme yoluna gitmiş...

Örnek olarak 2008 model bir tucsonda 10 hava yastığı, esp, sunroof vs var ve fiyatı 38-42 arası... Actyon'a da aynı paralar isteniyor. Satan var mı bilemiyorum tabi... Aynı donanımı belki Actyonda sunuyordur ama ben denk gelmemişte olabilirim...

Velhasıl aramalara devam. Beylikdüzü civarında bulabilirsem bir tane test etmeye çalışacağım... Bu yakında oturan varsa ve imkan verirsede çok makbule geçer...

Gelen mesajlarda buluşma olacağı yazılmış. Eğer müsait olursa katılmak isterim... Bana yakın olacak zaten...

Hepsine bakıyorum şuan... Ben hyındaide santafelere bakıyorum daha çok. Ama söylediklerinize birebir katılamıyorum. 2006 sonrası yenilenen santafeler mazleme ve işçilik açısından çok başarılı... Mesela mercedes motoru diyoruz ya, onunda şanzımanı Porsche imzalı :) Açık konuşmak gerekirse iki markayı çok severim, dışındaki markalara eşit mesafedeyim. Ama 2009 model 80 binde incelediğim araç olan kyron çok boş donanımdaydı ve kalite olarak çok üst düzey gelmedi santafeye göre... 49 bin lira istediler, ki bu rakam rakiplerine, piyasasına, servis ağına vs göre çok çok fazla ikinci elde...

Derdim markaları övmek yada yermek değil... Kendimi ikna edebilmek. Yoksa her aracın avantajı dezavantajı illaki vardır. Zor araçları alıp kullanıp uğraşan birisiyim. Eğer kullanımıma ugun olduğuna ikna olursam rahatlıkla alırım.

Önceki araçlarımdan bahsedersem daha rahat anlatırım kendimi :)

Volvo c70 2.3 t5 260hp (5 metrelşk bir coupe)
Mazda3 Turbo (Türkiyede tek, özenle yapılmış bir araç)
Volvo XC70 2.4 AWD
Volvo S70 T5 225hp
Mercedes Vaneo
Mazda serilerinin hemen hepsi (323-626-3-6 vs)

Şuanki sorun ise bütçemin az olması... Nette actyonlar 22lerden başlıyor... Fiyatları insanı tahrik ediyor açıkçası :) SUV versiyonunu beğendim ama dediğim gibi bütçemi aştı.

Araba almak için maalesef kötü bir zaman...

Araştırmaya devam :) dediğim gibi, değişik araçları kullanmayı seviyorum. Işıklarda aynısından bir araçla pişti olmayacağım araçları :)

Merhabalar.
Ben de uzun zamandır bu araçları takip ediyorum. Su an yurtdisinda eğitim deyim. Döner dönmez bütçeyi ayarlayip alacağım.
Elimden geldiğince cevap vereyim;
Öncelikle otomatik doğru tercih olur, bayan için kullanımı daha rahat, yakıt tüketimi düzgün kullanılırsa daha düşük, hız sabitleme otomatiklerde standart. Manüel için taktirmaniz lazim. Aracı mutlaka deneyip, servise de baktiracaginiz için gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
Dört cekeri güzel ancak dif_lock yok.
Aile aracı olarak mükemmel. Konforuna diyecek yok. Birçok araçtan çok daha az sesli. Yalıtım super.
Bagajda halftoplarin bazıları içeriden açılıyor ancak yeri hardtopa gore daha az. Bir bayanın hardtop kullanması sorun olabilir. Bagaj kapağı agir, üst camlı kapak da açılınca boy yetişmeye bilir.
Bakım fiyatları şehre ve servise gore değişebiliyor. Yine de rakamları makul.
Kronik sorun yok. Enjektörler ile oynanmamış olması tercih sebebi olmalı, zira yakıtı doğrudan etkiler ayrıca değişmesi masraflı olur.
Esp bazı modellerde var. Direksiyonun sol tarafında on_off düğmesi mevcut. Teyp eski modellerde farklı. İçeriği ayni sadece ekranı değişik. Tercihe göre navigasyonlu geri görüş kameralı dvdli vs takılabilir.
Actyon sportsta hava yastığı iki tane.
Chip tuning yapılıyor ama yaptırmadan da performansı iyi gerek yok bence.
Model yılları arasında bildiğim kadar fark yok ancak korando sportsta donanım eksiği var.
Bahsettiğiniz aile suvlari ile kiyaslarsak konfor olarak fark yok. Standart dört tekerde disk var digital klima var hız sabitleme var şase çok sağlam. Emniyet ve fiyat bakımından ve tabii ki bagaj hacmi bakımından actyon sports daha cazip. Lüks modellerinde deri döşeme koltuk ısıtma otomatik ayna vs gibi fazladan donanım var. Bu bakımdan tek kusur iki hava yastığı olusu. Öte yandan ikinci eli ağır. Satmak istediğinizde sıkıntı yaşarsınız tabii vazgecebilirseniz. Bu konuda ciddiyim bindikten sonra vaz geçemeyenler var.
Diğer yandan kamyonet olduğu için her yıl muayene var. Hız sınırı daha düşük. Ama dort cekerlerde vergi avantajından faydalanirsiniz.
Son olarak tavsiyem, düşük kilometreli, enjektorleri ile oynanmamış, 2010_2011 lüks modelinden almanız.
Kolay gelsin.

1. 6 ileri otomatiklerde ilk başlarda sorun vardı. Coğu garantiden değişti.Garantisi bitenlerde serviste uygun rakamlara yaptırdı.
2. 4 çeker sistemide hiçbir sorun duymadım.rusya forumlarında bile yok.
3. arka koltuklara 4 kişi rahat rahat sığar.Arka koltuklar oldukça geniş.Bende aile arabası olarak kullanıyorum.bebeğin busetini bisikletini kapatmadan arka kasaya koyuyorum :)
4. camlı kabin daha mantıklı.bayanlar için tek sorun direksiyondur.Ssangyonglardan hafif direksiyon daha görmedim.çok rahat.arka kapak biraz ağır haklısınız ama o kadar bir bayanın zorlanacağı kadar ağır değil.
5. 450 lira diyen doğru demiş.parçası oldukça ucuz.örnek : polen filtresi + yağ filtresi + yakıt filtresi + hava filtresi 100 lira.
6. esp sistemi yoktur.onun yerine ebd sistemi bulunur.

Şimdi EBD tekerlekler arasındaki fren kuvvetini dengeliyor.
Yani ABS nin devreye girmemesi gereken koşullarda arka tekerlere, tekerleklerin kilitlenmeyeceği en yüksek fren basıncını uygulayarak ön tekerleklere binen frenleme yükünü azaltır ve frenleme mesafesini kısaltır

ESP ise

Virajda frene basma gerektiren durumlarda sensörler önden veya arkadan kayma durumundan boş dönen tekerleği tespit ediyor ve hangi tekerleklere ne miktarda fren basıncı uygulayacağını belirliyor.

Esp virajlarda güvenli frenlemeyi sağlarken, Ebd düz yolda Abs devreye girmeden max. verimi alarak aracın durmasını sağlıyor.

8. bu araçlara chip takılmaz.mantık dışıdır.bu araçlar performans araçları değildir.

9. sahsuvaroğlunun 2.eli oldukça iyi oradan alın.mali gücünüz var ise 4x4 actyon da alabilirsiniz.

SsTeam

Yönetici

Yaklasik olarak 3 senedir actyon sports kullaniyorum 18" lux modeli aractan gayet memnunum her konuda.cok basarali aracim su anda 220.000 kmde gayet sorunsuz bakimini duzenli yaptirirsaniz arkaniza bakmaya gerek yokki serviste bakim konusunda yardimci oluyor ozellikle tuzla servisi bana vites topuzu hediye ettiler eskisinin derisi yirtildi die 2012 model vites topuzunu sonra 200.000 km agir bakimini hediye ettiler kisaca daha ne olsunki bagjida resimdeki gbi hem araca jip havasi katiyor hemde ne kadar isterseniz esya yukleyin dolmuyor :)

Bu arada ilk ilandaki araç bir yıldır satılık. Mutlaka bir problemi vardır.

SsTeam

Yönetici

Durmadi walla benden onceki sahibi sagolsun surekli almanya ispanya gezmis durmus satmasinin sebebi sifir rexton aldi :) hos bende pek yerimde durmadim desem yeridir walla :)

Maalesef biz halanhanıma uygun olup olmaması konusunda takılı kaldık. Bir tane tucson buldum onunla anlaştık gibi. Aslında bir tane actyon buldum direk atladım ama 4x2 çıktı. Araba 90binde dendi ama ya yalan yada inşaatçı biri kullandığı için arabanın ciddi bir temiLik ihtiyacı var. İlgilenen varsa yonlendirebilirim. 26-27 gibi bırakacak. Galericiye takasta gelmiş galiba. Uğraşamam diyor uyguna vereceğim diyor...

İmkan olursa eylül buluşmanıza gelmeye çalışırım.

Maalesef biz hala hanıma uygun olup olmaması konusunda takılı kaldık. Bir tane tucson buldum onunla anlaştık gibi. Aslında bir tane actyon buldum direk atladım ama 4x2 çıktı. Araba 90binde dendi ama ya yalan yada inşaatçı biri kullandığı için arabanın ciddi bir temiLik ihtiyacı var. İlgilenen varsa yonlendirebilirim. 26-27 gibi bırakacak. Galericiye takasta gelmiş galiba. Uğraşamam diyor uyguna vereceğim diyor...

İmkan olursa eylül buluşmanıza gelmeye çalışırım.

Bu arada hanımda bende ssangyongu daha yakışıklı buluyoruz :)

Daha önce mercedesim vardı... Onu kullanan hepsini kullanır :) hidrolik mi değil mi belli olmuyordu... Tucsonda aşırı ağır gelmedi bu yüzden...

Çok yardımcı oldunuz... Esp bazı modellerde olması içimi ferahlattı.

Anlaştığıç aracın sahibi nazlanıyor... Bende 10eylule kadar yurt dışında olacağım. Donduğumde tekrar araba arama sureci başlayacak... Algıda seçicilikten olsa gerek heryerde ss görmeye başladım :)

Bakalım ne alacağım sonunda... 20yede var 25ede... Benim aklımda olanda 2010-11 4x4 modeli...full olursa tabi tadından yenmez ama fiyat yükseliyor. Yakında bir ev durumuda olabileceği için gerektiğinde satabileceğim bir fiyata almam lazım... Yahu yokmu beylikduzunde bu araçtan olan, bi,çay içip deneseydik :)

F

falken34

geçen martta babama da actyon sports aldık..dağ bayır geziyor araba..daha bir sorun yok.( bizim köyün rakımı 1650mt.) :D

sıfır golf 88.000tl ...bence ssangyong bedava veriyor araçları...:cool:

SsTeam

Yönetici

Arkadaşlar merhaba. Bende ciddi ciddi kafama taktım actyon modelini kısmet olursa birkaç güne avcılar bayisinde test sürüşüne katılmayı planlıyorum...
Kafamda bazı sorular vardı kısmen çözmüş olsamda birkaç sorunun cevabını bulamadım.
4x4 ile 4x2 arasında yakıtta ne kadar fark ediyor?
İkisi arasında özellikle şehirler arası yollardaki hız sınırlarında farklılık mevcutmudur?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...g-sahibinden-cok-acil-satilik-175907032/detay
linkteki ilandaki araç baya cazip geliyor aracı fazla tanımadığımdan düz vites harici bir dez avantajını göremedim sizce nasıldır?

SsTeam

Yönetici

Tekrardan merhaba arkadaşlar.
Araştirmalarım devam etmekte bu gün avcılar şubesine giderek aracı yakından gördüm.
Test sürüşüne davet ettiler lakin trafik bi hayli yoğun olduğu için katılmak istemedim kısmet olursa yarın aracı beylikdüzüne getirecekler ve otobanda uzunyol denemesi yapmak istiyorum konuyla ilgili tavsiyelerinizi alabilirim.
Son olarak aklımda bir takım sorulr hâyla dönmekte henüz hangi modeli alacağıma karar veremedim.

Arası arada bir eşimde kullanacak bundan sebep otomatik olursa daha hayırlı olur görüşündeyim (Düz viteste kullanabiliyor)
Araca aksesuar olarak hard top ekleteceğim kesin hard top orjinaline 4000 tl eklenirken yan sanayi için 2000 tl fiyat verdiler yan sanayi önermeleriyse bir hayli garip geldi!
Son olarak 4*2 mi yoksa 4*4 mu tercih etmeliyim bu konudada hayla kararsızım özellikle otomatik ve 4*4 -4*2 hakkındaki görüşlerinizi belirtirseniz çok memnun olurum.