Actyon Sports Bakım Periyodları

Cevap: bakım periyodu

Abicim biz şimdi aracı yakında bakıma götüreceğiz araç 47 binde fren balata değişimi gerekir mitabi kullanıma göre değişir de.Bir de serviste ve dışarıda parça fiyatı nedir balataların.

cavdare

Moderator
Cevap: bakım periyodu

balata değişimi kullanıma bağlı benim 67000 de değişti,,freni çok kullanıyorsanız değişmeniz gerekebilir,
usta kontrol edince söyler,, servis fiyatı(ön balatalar) 240 tl + işçilik idi.
ben dışardan 90 tl +30 tl işçilik 120 ye değiştim. usta söktü gidip uyan birtane bulup getirdi.
hyundai nin parçalarında uyumlu var..balata için servise gitmeye gerek yok...

Şöyle bir ibare söz konusu yetkili servis kılavuzunda

9. Aşağıdaki şartlardaki sürüşlerde her 5.000 km de veya 3 ayda bir gres yağını kontrol edin

- Patika ve tozlu yolda
- Sıcaklık 32 °C ve üzeri olan şehir trafiğinde araç kullanılması
- Tepe, tırmanma olan, dağlık arazide kullanılması

Aracın acemisi olduğum için soruyorum, gres yağı basılacak yerleri nereleridir aracın veya gres için bir haznesi mi vardır?

Alper

Moderator
Türkçeye çeviren arkadaş belki yanlış çevirmiştir ya da doğrudur.
Bence motor yağını 5bin KM de kontrol edin demiş de olabilir emin değilim.

nedimkolat

Moderator
Şöyle bir ibare söz konusu yetkili servis kılavuzunda

9. Aşağıdaki şartlardaki sürüşlerde her 5.000 km de veya 3 ayda bir gres yağını kontrol edin

- Patika ve tozlu yolda
- Sıcaklık 32 °C ve üzeri olan şehir trafiğinde araç kullanılması
- Tepe, tırmanma olan, dağlık arazide kullanılması

Aracın acemisi olduğum için soruyorum, gres yağı basılacak yerleri nereleridir aracın veya gres için bir haznesi mi vardır?

Anlatılan parçalar, şaft ıstavrozları, arazi kullanımında ıstavroz hareketli kısımları dış etkenlere maruz kaldığı için yüksek sıcaklıklarda gresler akışkanlık kazanıp kuru kalıp ötme aşınma gibi durumlar oluşmasın diye belirtilmiş. Ben bakım yapıldıkça yada aracın altını yıkattırdığımda liftte yağ bastırıyorum .

Anlatılan parçalar, şaft ıstavrozları, arazi kullanımında ıstavroz hareketli kısımları dış etkenlere maruz kaldığı için yüksek sıcaklıklarda gresler akışkanlık kazanıp kuru kalıp ötme aşınma gibi durumlar oluşmasın diye belirtilmiş. Ben bakım yapıldıkça yada aracın altını yıkattırdığımda liftte yağ bastırıyorum .

Nedim Bey basit bir işlem anladığım kadarıyla. Kendimizde uygun bir ortamda bu işlemi kolaylıkla yapabiliriz sanıyorum. Fazla bastığımızda tahliyesi falan vardır sanıyorum.

oguzhan

Moderator
güzel bir bilgi oldu abiler sağolun.. bi de bu bizim 4x4 otomatiklerin alltan kabloları oluyormuş gerçi her alette vardr bunlar soketler falan araziye girince sorun çıkarıyor sanırsam içine su kaçma vb. gibi bunları koruma gibi bi şansımız var mı sizler herhangi bir şey yaptınız mı bunlar için gönlüm rahat giremiyorum araziye :)

nedimkolat

Moderator
güzel bir bilgi oldu abiler sağolun.. bi de bu bizim 4x4 otomatiklerin alltan kabloları oluyormuş gerçi her alette vardr bunlar soketler falan araziye girince sorun çıkarıyor sanırsam içine su kaçma vb. gibi bunları koruma gibi bi şansımız var mı sizler herhangi bir şey yaptınız mı bunlar için gönlüm rahat giremiyorum araziye :)

Oğuzhan kardeşim, kablo soketi hemen arazi şanzımanın yanında, plastidip sprey boya ve ya sıvı itici spreyler var onlardan kullanabilirsin.

öncelikle herkese merhabalar, ssangyong actyon sports sxdi 4*4 manuel bir araç aldım.
şu an araç elime ulaşmadı daha ama 138 bin km de ve bu km de nasıl bir bakım yapmam lazım,
evveliyatını bilmediğim için riske girmeyip değiştirmem gereken sıvı ve yağlarını değiştirmek istiyorum ama,
bunların dışında 140 bine dayanan bu arazi aracında neleri kontrol edip neleri değiştirmem lazım bilgisi olan varsa, el cevap lütfen :sentimental: