Actyon Sports 4X4 Aracımı Yeni Aldım.

ugurdeniz

Moderator
merhaba , kalbi ssang yong için çarpan kader arkadaşlarım.
hoş bir forum öncelikle : teşekkürler ..
bana da yer açtınız dimi , şöyle araya bir yere sıkışayım usulcana.. hehhh . oturdum.
selamun aleyküm.
aslında birkaç aydır , uzun uzadıya ssang yong markası nedir-nasıldır-ne vardır-ne yoktur diye irdeliyordum.
yanlış öğrenmediysem, ssangyong markasının % 49'u yada 51'i mercedes tarafından satın alınmış ; yada ortaklar.
ayrıca şanzıman ve motorun mercedes'le aynı olduğunu sağır sultan'ın kulağı bile duymuş olmalı.
bu forum BAŞTA OLMAK ÜZERE , sözlüklerden ve netteki araştırmalarımdan fikirler edindimki , bu arabayı alayım artık diye.
aldım da sonunda.
act. sports 'um şimdi ömrümdeki 11. arabam oldu.
kavlimce ben de oto sektöründe bir takım tecrübeler edinmişimdir zannımca.
ben de act. sports 2010 4x4 'ümle buradayım.aracım manuel vites , 4x4 .

soru 1 - 4x4 check uyarı lambası sürekli yanıyor ve ön tekerler hiç çekmiyor . neler olabilir ?

soru 2 - kalorifer de klima da ısıtmıyor . öncedenki bi arabamda da bu sorun olmuştu. kalorifer-klima boruları , kir - mir tutup tıkanmış diye ümraniye sanayide işi sırf oto klima kalorifer temizleyicisi olan ustanın birine temizlettirmiştim , sorun süper çözülmüştü. eğer bu değil de bilmediğim rutin başka bir şey varsa , yanıtlarınızı beklerim.

soru 3 - 2010 4x4 bu aracın 6 aylık vergisi şu kadar para , diyecek olanınız var mı ?

soru 4 - lastiklerimde 225-75-16 yazıyor. bu ideal olan ölçü mü ?

soru 5 - 4 kapı da çok kuvvetli kapatırsak tam kapanıyor. sizlerde de bu var mı ? bi ayar filan mı var yada ?

netice :
arabadan memnunum. sorun yok.
ama babanızın hayrına şu soruları öksüz bırakmayın canlar .

(not : kısa zamanda araç fotolarını yükleyeceğim)

V

vedaterdönmez

Cevap: ACTYON SPORTS 4X4 ' ümle BANA YER AÇIN LÜTFEN.

Aramıza hoş geldin uğur deniz

SsTeam

Yönetici

hoşgeldiniz...

soru 1 - 4x4 check uyarı lambası sürekli yanıyor ve ön tekerler hiç çekmiyor . neler olabilir ?
4 çeker sensör arızası olabilir kesinlikle serviste kontrol edilmesi lazım. bazen sensör ler üzeirnde çamur , yağ vs. de oluyor o zaman da okumadığı için 4*4 e geçmiyor.
Kısaca bu önemli bir nokta bende pajero vardı ve 4 sensörlü idi her birini değiştirdim.

soru 2 - kalorifer de klima da ısıtmıyor . öncedenki bi arabamda da bu sorun olmuştu. kalorifer-klima boruları , kir - mir tutup tıkanmış diye ümraniye sanayide işi sırf oto klima kalorifer temizleyicisi olan ustanın birine temizlettirmiştim , sorun süper çözülmüştü. eğer bu değil de bilmediğim rutin başka bir şey varsa , yanıtlarınızı beklerim.
aracınızın yazlık-kışlık hava kanal ayarları olablir kontrol ettirin , servis yolu görüktü...

soru 3 - 2010 4x4 bu aracın 6 aylık vergisi şu kadar para , diyecek olanınız var mı ?

1839 tl
linki incelersen.... https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/template.jsp?page=IVD_HSP_MTV

soru 4 - lastiklerimde 225-75-16 yazıyor. bu ideal olan ölçü mü ?
şöfor tarafta kapı içinde yük endeksine göre lastik hava basınç detyaları olan bir sticker olması gerekiyor. burada olabilecek lastik ölçüleri belirtilmiştir. buna göre kontrol edebilirsin.

soru 5 - 4 kapı da çok kuvvetli kapatırsak tam kapanıyor. sizlerde de bu var mı ? bi ayar filan mı var yada ?
kapı fitilleri veya kapı menteşe ayarlarını kontrol ettirmek lazım. ben bu konudan hep muzdarip olmuşumdur. birde ÇOK KUVVETLİ KAPATMAYIN kapıların ayarları bozuk olduğu için muhtemelen , kapı kilit mekanizmaları örtüşmez karşılamaz bu nedenlede birbirine çarpar bozarsınız. Kesinlile ayar yaptırın , kapıyı hafifce bıraktığınızda tık diye oturup kapanması lazım , araç "0" km olsa 5-10 bin kullanın ondan sonra ayar yaptırın derdim ama sanırım 10 bin km üstündedir aracınız. Sonuç ayar yaptırın , kaporta ustaları veya serviste..

SsTeam

Yönetici

4 cekere gecmemesının bir cok nedenı olabılır , sanzımanın ılk yan tarafında bulunan kabloları kontrol edın kopmus veya soketden cıkmıs olabılır , 2 den 4 cekere veya 4 low a gecıren motor arızalanmıs olabılır vs bakıp kontrol etmek lazım

F

falken34

aramıza hoşgeldiniz hocam..
sorunların birçok nedeni olabilir.bizim 4x4 poryalar vakumlu...hortumlarını bir kontrol ettirin.bu yüzden 4x4 e geçmiyor olabilir.

kapı için ayarları kontrol ettirin.cok fazla çarpmadan kapanması lazım...

cavdare

Moderator

4*4 bende de arıza vermişti bendeki sepep kablolardı. aracın altında ortada şanzımana bağlı kablolar var arazide dallara takılıp kopabiliyor..onları bir kontrol edin..
ısınmaya birşey diyemiyicem...kapılar normalde zor kapanmaz..herhangi bir kaportacı ayar yapar...lastikleriniz orjinal--vergi indirimden faydalanıp 1200 civarlarına düşüyor..tabi bu yılki vergiyi bekleyip görecez...dilekçe verip düşüreceğiz...aski konularda var diye hatırlıyorum...

rextonmert

Moderator

Benim araçtada aynı sorun vardı çözümü aracın altında şanzımanın orda 2 tane soket var onları temizledim kontak spreyle yerine taktım sorun çözüldü.

SsTeam

Yönetici

Hos geldin abi geln gekn actiyonları cogaltalım ((=

ugurdeniz

Moderator

selamıyla, cevabıyla katkıda bulunan dostlara teşekkür ediyorum . var 'olun.
....
başka bir konuya geçeyim , izninizle.
....
elinize bir pervane aldığınızı farzedin. pervanenin her bir kanadı diyelimki 20 cm kadar uzunlukta olsun.
bu pervanenin kanatlarından birine 2-3 cm uzunluğunda olan bi püskül gibi bişey yapıştırın.
pervaneyi döndürmeye başlayın. bu püskül-iplik parçası , pervane döndükçe bir yere sürtünüp çarpmaya başlayacaktırya,
ve hani bir ses çıkacaktırya(canladırın) ,
işte bu tarz bi ses ben gaza bastığımda motordan gelmekte . arabayı boşa aldığımda ise böyle bi ses yok bu arada .
sesin volümü çok çok yüksek bi ses değil ; ama hani duyulmuyor da değil. sanki olmaması gereken , sıradışı bi ses.
neler olabilir . yorumlarınızı rica edebilir miyim.

rextonmert

Moderator

Turbonun milinden kaynaklanıyor olabilir isterseniz bir videosunu çekip gönderin yardımcı olmaya çalışalım.

ugurdeniz

Moderator

hoşgeldin diyen herkese çokça teşekkür ederim.
rextonmert merhaba , bahsettiğin videoyu çekip yükleyip sizlere dinleteceğim.

ugurdeniz

Moderator

o sesi arabayla yol alırken duyuyorum. dururken ve kaputun başına geçtiğimde duyulmuyor.
bu yüzden giderken de kayıt alamadım. çünkü kameradaki kayda ulaşmıyor bu ses. insan kulağı duyuyor ama.
var mı bana (maltepeye) yakın oturan biri acaba . müsaitse bi şahit olsa.

ugurdeniz

Moderator

arkadaşlar 4x4 arıza lambası yanıyor ve önler çekmiyor diyordum ve sizler de bana şanzımanın yanındakş soketlerden bahsetmiştinizya ,
arabanın altına girdim ve bi takım fotolar çektim.
burda hangisini kastediyorsunuz. fotolar üzerinde işaretleyip bana söyleyebilirseniz çok daha makbule geçer.

Ekli dosyayı görüntüle 2006
Ekli dosyayı görüntüle 2007

Ekli dosyayı görüntüle 2008

cavdare

Moderator

fotolar görünmüyor...mesajın alt köşesinde düzenleye gir ,,altta eklenti ekleyi tıklayarak, üst tarafta yüklemş olduğun resimleri aşağı bölmeye çekerek tamam de...
eklenti hatasını ben böyle çözüyorum...resimleri görelim ona göre yönlendiririz...

ugurdeniz

Moderator

resimleri güncelledim. şimdi yardım bekliyorum

cavdare

Moderator

fotoğraf makineni yenile çok bulanık çekiyor.. :)

dörtlü kablo 4 çekerin kablosu...kopukluk fotoğraftan görünmüyor ama soketleri çıkarıp sil...tekrar tak..
birde niye yağlı---yağlı olması normal değil,,,yağ kaçırıyor ..yağı bitmiş olabilir.....
yağ niye kaçırır...ya altını vurdunuz deldiniz--yada yağ değişimi sonrası kapak vidası tam sıkılmadı...

sizin yapabileceğiniz. öncelikle bağlantıları kontrol etmek
tozlandığı veya yağlandığı için iletim sorunuda olabilir...fotoğrafta görünmeyen kopuklukta olabilir, gevşemiş olabilir...
diğer bir ihtimal yağı bitmiş olabilir--önce yağ kaçağını önlemeli sonra yağını tamamlamalısınız...
tabi bunlar yorum...
diğer ihtimaller için en yakın servise başvurunuz :)

ugurdeniz

Moderator

cavdare sağol açıklamaların için.
yağ demişsin . bu yağ şanzıman yağı mı motor yağı mı başka bişeyin yağı mı ? bide 4lü kablo derken anlamadım.ben soldaki soket ve sağdaki soket olmak üzere 2 soket görüyorum . hangisini kastediyorsun ?

cavdare

Moderator

tabi kablonun devamını takip edip bağlantılarına bakmak lazım...başlangıç yerini işaretledim devamını takip et...
fotoğraftan görünen şansumanın kendisi yağlı duruyor...şanzuman içinde de yağ var.. her 40000 bakımında o da değişir.....kolay kolay yağ akıtmaz ..ama seninki yağlı görünüyor...
tabi fotoğraftan anladığımı söylüyorum...belkide ıslaktır bilmiyorum....