Actyon Sports 130 bin Km'de Motor Kol Çıkardı

araç 2.el servis onayıyla hiç görmeden ben rize de iken istanbuldan 96 bin km de aldırdım
aracım 2011 model action sport otomatik 4x4 aldığımda gerekli tüm bakımları araca onay veren yetkili serviste yaptırdım
daha sonra araç rizeye geldiğinde bir kaç ay kullandıktansonra keşfettiğim eksikler için trabzondaki servise başvurdum bakımdışında şanzumanla alakalı bircok sıkıntılar açtılar başıma yazılım güncellemesi sonunda ben kabüllenmedim ve şahsuvaroğlu na başvurdum ve birkaçgün aradansonra aracı eski haline getirerek teslim ettiler.
aracı gerçekten sevdim araç 3 üncü 4x4 aracım aracı 5 cm yükselttim altına boydan boya koruma yaptırdım depo dahil ve hafif offrod da kullandım araç bakımın dışında bana bir sorun vermedi aracı uzun yıllar binmeyi pilanladığımdan araca 3 takım lastik birtakım cant aldım kar çamur ve asvalt lastiği trabzondaki servisle problem yaşayınca artık orada acil durumlar dışında aracı oraya götürmedim
aracı tatil amaçlı istanbula geldiğimde aracı almama vesile olan çakıroğlu servise götürmeye başladım
aradan 2 geçti iş dolayısıyla istanbula taşındım mazotla alakalı servis uyarmıştı beni dikkatli olmam adına ama ben pek dikkate almadım ve araçta 129 bin km de cekişten düştü ve kara duman atmaya başladı
yine servise başvurdum 1 enjektör tamir oldu ve kurum bağlayan bazı parçalar temizlendi 760 tl gibi rakam ödedim bu işlem kurtarırsa birmüddet gider dendi araçla 500 km daha gittim araçtan sesler gelmeye başladı ve karaduman cokdaha artarak geridöndü araç çekiştendüştü tekrar aradım servisi bilgi amaçlı enjektör kacırıyodur gelin dediler sıkalım
gittim ve araç enjektör bobinlerini yakmış vesaire sökülüp onarılmasılazım dendi
enjektörler cıkmayınca üskapak söküldü pompa vs bircok parca tamir gördü 3 enjektör değişti biri tamir gördü ve araç teslim edildi cıkan fatura 7000tl 12.12.2014 te
artık araçtan soğudum ve kullanmadan işyerinin otoparkına bıraktım servisten işyeri 20 km civarı bir haftakadar sonra aniden eve gitmem gerekti ve aracı aldım yakıtı azdı şelden 250 tl yakıt koydum ve yaklaşık servisten cıktıktan sonra 50 km gitmiştim yine çekişten düştü ve ses cıkardı durdum servisi aradım durumu anlattım ve aracı çektiriyimmi diye sordum yine enjektör kacırıyor gelin bişe olmaz dendi 60 km de motordan sesgelerek araç istop etti boşa alıp kenara çektim tekrar servisi arayıp durumu bildirdim elektiriksel bi arıza olabiliğiceği söylendi cekici cağırdım beklerken kaputu acıp meraktan bakınırken bozuk para büyüklüğünde metal parça buldum sıcak ve kuruydu etrafa bakındım nerden geldiğini anlamadım daha sonra yerdede 2 parça dahabuldum osırada cekici geldi ve aracı çakıroğlu servise çektik akşam geç olduğundan çalışanlar yoktu servis sahiplerinden tacettinbey de merak edip kaputu açtı motor kol cıkarmış dedi
ertesi gün aranarak motorda yağda var söküp incelicez dendi ben anlamadım uyku sersemi ben de servise yöneldim geldiğimde aracın radyotörü sökülüyodu
yağı boşaltılmıştı
ve neyapıcaz dediğimde bu motor sıfır yapmak aracın fiyatını aşar en iyisi cıkma motor bakmak dendi tacettin bey tarafından peki benden yada araçtan sizden olmadığını nasıl anladınız dediğimde sökelim belli olurdendi neticede kıllandım ilk arızayı bildirdiğim andan itibaren hiç ilgilenilmedi başında durdum aracın akşam üzeri motor tamamen dağıtıldı ve araç yatak sarmış 3 göz kolcıkarmış servisin daha önce yaptığı işlemlerden alakası yokmuş dendi ve canım çok sıkıldı aracı yakmaya karar verdim avukat bir arkadaşım hem devlet ceza keser hemde firma marka zedelemesinden tazminat davası acabilir dendi biraz sakinleşmek adına dolaştım ve kafamı birazda olsa topladım şahsuvaroğluna başvurdum akşam saatlerinde geri döndüler incelenip bu cumagününe kadar rapar hazırlanıcak
burda uzunca belirttim aslında birazda özetledim bana ssangyong kullanıcıları olarak yardımcı olursanız sevinirim kafam durdu artık. teşekkürler

F

falken34

Cevap: 130 bin km de motor kol cıkardı

ÇOK GEÇMİŞ OLSUN HOCAM..keşke aracı bakmadan almasaymışsınız..ne kadar tanıdık ta olsa güvenilmiyor..
bu saatten sonra yapacak pek bişi kalmamış..daha öncelerde olsa bir fikir verilebilirdi ama su an çok geç..
belki çıkma motor bulmanıza yardımcı olabiliriz..

teşekkürler falken34.
ben aracı 34000 bin km sorunsuz bindim taki araç enjektörlerden sıkıntı açanakadar serviste giderildi fakat 60 km sonra motor kol cıkardı asıl sorun burda başladı

SsTeam

Yönetici

Yavuz bey hoşgeldiniz konu açmadan önce kendinizi tanitmaniz ve profil resiminizi guncellemeniz gerekiyor lütfen üye bölümü okuyun

SsTeam

Yönetici

Geçmiş olsun zor bir durum sizi anliyabiliyorum

teşekkürler ismail bey
kusura bakmayın tezcanlılık.oluşturdum fakat resmi düzeltemedim enkısa zamanda yenilerim

cavdare

Moderator

yavuz bey geçmiş olsun...
maalesef dizel araçlarda bakımlar çok pahalı...bakım masrafından vaz geçtim bazen masraf a rağmen çözümde bulunamıyor...
belki ilk baştan motor değiştirseydiniz daha iyidi ardaki masrafları yapmamış olurdunuz ..ama tabi sorunun dahada büyüyeceğini tahmin edemezdiniz.
ssangyong piyasada yeni bu nedenle çok eski araç yok ama ilanlara bakarsanız 300000 km lere yaklaşmış araçları görürsünüz...
servislerin hepsi çok iyi değil..sorun servistenmidir- şanssızlıkmıdır bilmem ..ama bence servisin her dediğini hemen kabul etmemek lazım....
aracın sorununu tam anlamadan yapılacak işlemler çözüm getirmiyor..bir sorun varsa sadece sorunlu parçayı değişmek değil sorunun nedeninide anlamaya çalışmak lazım..
tekrar geçmiş olsun ..umarım uygun bir şekilde çözüm bulursunuz..

teşekkürler ertuğrul bey
şimdilik şahsuvaroğlundan haber bekliyorum

SsTeam

Yönetici

motorun kol çıkarması enjektor işemesinden olabılır veya soğuk motora aniden sert şekilde yüklenmekten , yınede 3 pıstonun birden kol çıkarması cok zor anca ana yatakların bozulup krankın gonyesınden çıkıp pıston kollarını kasması veya araca dizel yerıne benzın konması Lazım ... Gecmıs olsun komple motor veya krank pistonlar kollar Çıkma olarak Ankara ostım sanayıde mevcut hesaplı alınabılır

SsTeam

Yönetici

Yerde bulduğunuz para buyuklugundekı demır Parçalar tahmınım motorun yan blogunda bulunan su tapaları , hıc dıkkat ettınızmı hararet yuksekmıydı motor çalışırken .

Çok geçmiş olsun. Gerçekten zor bir durumda kalmışsınız. Ne diyeceğimi bilemiyorum.

Şuraya bir sorun isterseniz:

Seda Oto, Murat Erzurum (Maltepe / Yalı Mah. / İst.)
İş: 0 (216) 441 36 44
Cep: 0 (532) 780 15 7

ögrendiğim kadarıyla kol çıkartma denilen durum arabayı aşırı zorlama ve uzun süre çok yüksek devirde kullanmaktan olmasıdır.

actyon sportslar genelde iş amacıyla alındığından ve genelde personel tarafından kullanıldığından sizden önceki sahibinde çok zorlanmış görünüyor.

ticari olarak kullanılmayan actyon sportslara yönelmek daha mantıklı olurdu.

geçmiş olsun. sıkıntılı bir durum.

ayrıca size bir kaç gün önce arkadaşımın yaşadığı bir olayı anlatmak isterim.

arkadaşımda otomatik vites pejo 308 var.kmsi normal seviyede.aile içinde kullanıldı. ihtiyaçı olduğu için satmak zorunda kaldı.normalde memnundu.zaten araba ile ilgisi pek olmayan bir arkadaştır.

izmirden bir arkadaş ile anlaştılar.canakkale de pejo yetkili servisinde expertiz yapıldı.araçta temiz denildi.

izmirli arkadaş ögleden sonra dönmüş.dönerken otomatik vites dağılmış.5000 lira masraf çıkmış arkadaşa.oldukça üzüldük.

bu durumu bilseydi arkadaşım büyük bir olasılık satmazdı.

yani servislerin yaptığı 1 saatlik kısa,göstermelik ekspertizlere güvenmemek lazım.ekspertiz işi de hikaye yani....

SsTeam

Yönetici

yukarıda aracın sahıbı kkrank ve kollarda yag olmadıgını yazmıs , benım yorumlarım aracda yag oldugunu var sayarak yapılmıstır , ayrıca saatlerce 3500 4000 devıre dayayım kullanmıslıgım var bu motora kolay kolay bir sey olmaz .

1 yag olmaması
2 enjektor işemesi
3 anıden yuksek suratde 6 vitesden 5 yerıne 3 cekılmesı
4enjektorler ve ust kapak sokulmusken motorun ıcıne capak vs kacması
5 ana yatak veya kol yataklardan birinin sarması
6 segman kırması
ama ne olursa olsun kesınlıkle servısın yaptıgı bir hata olduguna 25 yıllık dizelcı olarak eminim , birisi kasten aracın yagını vs bosaltmamıssa

hepinize teşekkür ederim yorum ve önerileriniz için
araç servisten cıktıktan 60 km sonra kolcıkardı sesgeldiğinde servisi aradım gelin enjektör kacırıyodur dendi
ertesi sabah ben servise giderken servisten arandım ve aracın yağının olduğu söylendi sorunun neden olduğunu görebilmek için motorun sökülmesi lazımmış
sökün dedim
ben aracın yanına geldiğimde aracın radyotörkısmı sökülüyodu yağ ben gelmeden varsa boşalmıştı
aracın başından ayrılmadım motor söküldüğünde grank ve kollarda yağ yoktu elledim kuruydu kartel yağlıydı ayrıca blok her iki tarafıda patlatmasına rağmen motor dairesine yağ akmamıştı
benim ve resimleri gösterdiğim ustave rektifiyeciler in kanati
ya araçta yağyok
yada araç yeterli yağlama yapmadı
enjektor fazla işedi gibi olasılıklar cıkıyo
araç otomatik olduğundan yığma olasılığı yok ki bende yığmadım

önce ses geldi kenara cekip servisi aradım bişey olmaz gelin dendi 5 10 km arası yolgittim motordan gelen sesle istopetti ve sıkıştı
ve sonrasında servis olayı hiç üslenmedi bakalım bugün ne olacak

O

orgasmatron

ben avukatım kardeş olay olur olmaz tespit yaptırsaydın mahkeme aracılığıyla yaptıkları işi örterler ki şu ana kadar nisbeten örtmüşlerdir.Şöyle yapacaksın olmadı anlaşamadınız servis orusuk atmaya başladı , tamam detaylı hasar raporu hazırlattır, çıkan kırılan parçaları tek tek al, kırılmış paraları atma , bunlarla beraber derhal tespit yaptır hatta araç servisten çıkmadan yaptır, tespitte önceki muayene raporlarını da dosyaya aldır bilirkişi (kuvvetle muhtemel motordan anlayan mak müh.) mevcut servis bakım onarımları neticesinde hasarın meydana geldiğini, bu hasarlardan meydana gelmemiş olsa dahi genel kontrolün iyi yapılmadığı için hasarın meydana geldiği şeklinde bir rapor tutar sonra çakarsın davanı bide icra ss öderler , sonra da servisin önünde yaşasın adalet diye bağır , geçmiş olsun bunlar hep can sıkıcı ne gereği vardı değil mi ? ama ama...