Actyon Sport Yükseltme siz 265/60R18 Cooper AT/3 Olur'mu ve Nereden Bulabilirim?

İyi günler,
2008 Actyon Sports aracımda şu anda orijinal 255/60R18 lastik bulunmakta ve bunu 265/60R18 Cooper Discoverer AT/3 alıp yaz kış kullanmayı düşünüyorum. Araştırdığım kadarı ile çok güzel ve kaliteli lastikler ve benim kullanmak istediğim tarza uygunlar hatta biraz fazla bile arazi olacaklar. Dayanıklılığı, uzun ömrü ve yaz kış kullanılabilmesi ile tek set idare edebileceğimi düşündüğüm bir model:

http://www.coopertire.co.uk/tyres/off-road-4x4/summer/discoverer-at3

Lastikleri 4+1 alip stepneyi de değiştirmek ve bakımlarda lastik rotasyonu yaptırmayı düşünüyorum.

Gördüğüm kadarı ile jantlarda bir sıkıntı yok ama bunu kullanmam durumunda lastiklerde bir sürtme vs bir şey olur mu? Tabii ki bunu yükseltmesiz yapacağım için soruyorum.

Bu lastikleri kullanan arkadaşlar varsa memnun mu?

Ayrıca İstanbul Anadolu tarafında Cooper lastiklerini nereden bulabilirim?

Teşekkürler

toranaga

Moderator
Cevap: Actyon Sports yükseltmesiz 265/60R18 Cooper AT/3 olur mu ve nereden bulabiliri

265 Lastiğin tam sağ-solda çok az davlumbaza sürttüğünü öğrendim. Davlumbaza yapılacak küçük bir işlemle olabiliyormuş. Bende lastik ararken bu lastiğe takıldım fakat 265x65xR18 ebadlı olanından bulabildim. Fakat stoklarında yoktu. Şimdi orjinal boyut prelli ATR lastik aldım onu kullanıyorum. Birde lastik tabanının artırılması yakıt tüketiminide artırıyor.

Cevap: Actyon Sports yükseltmesiz 265/60R18 Cooper AT/3 olur mu ve nereden bulabiliri

Sürtme fenaymış. Davlumbaza nasıl bir işlem yapılıyor acaba?
Aslinda sadece 1cm daha geniş ve 2 tarafada ortalama 5 milimetre kalıyor. Birazda yükseklik etkisi var. En iyisi bir en sağa ve en sola çevirip bakiim ama tabi yolcu ve yük ağırlığı olunca bakmak lazım.

Biraz daha bütçem olsaydı 16" jant da alıp 255/70R16 alırdım ya da 16" de daha bir çok yakın seçenek var 235/75R16 gibi.
Tabanın genişleme oranı çok fazla olmadığı için yakıt konusunda ölçülmesi zor bir artış olacağını düşünüyorum ki AT/3 un 255/60R18 i olsaydı zaten onu alırdım.

Cooper lastiklerini nerede bulabileceğime dair bilgisi olan var mı?

Birkaç hafta önce 265/60R18 Cooper Discoverer AT3 lastiklerden aldım ve taktırdım.
Tanesi 500TL ye Bostanci Keskin Otomotiv'den aldım. Daha önce de onlardan lastik aldığım için telefonla sipariş verdim ertesi gün merkezlerinden getirdiler ve taktık. (216-384 3010)

http://www.keskinotomotiv.com/
Kendilerinin Merkez Bağcılar da ama Maslak Oto Sanayi, Bostancı ve 4.Levent'te şubeleri varmış. Merkezi arayıp oradan alırsanız herhalde aynı günde olur.

Orijinalinden çok az bütük bir boyut ve yük ile tam sağ sol vs hiçbir şekilde sürtme yapmıyor. (sürtme yapan 265/65R18 ler)

Şehiriçi, haftasonu gezileri uzun yol ve asfalt dışı 1000km üzeri yol yaptım ve çok memnunum.

Ekstra bir yol sesi yapmıyor rüzgar ve motor sesinden zaten pek duyamıyorsunuz. Hatta BFGoodrich bence yapıyordu ve ona göre daha sessiz geldi. Fakat BF i başka bir araçtan bildiğim için fark araçtan da kaynaklanabilir.

Yol tutuş asfaltta çok iyi. Otobanda denemek için 160-170 e çıktım gayet iyi. Yoldışında da arsalarda ve kumlarda dolaştım hiç sorun çıkarmadı. Çok ağır bir offroad denemedim ki zaten onun için AT değil MT lastik lazım. Bu haliyle bana çok yeterli.

Kışın, kış performansını göreceğiz ama genelde hep iyi şeyler okudum.

Yıpranma ve ömrünün de uzun olduğunu yurtdışı forumlarda okudum ve hatta yıpranması düzenli oluyormuş BFler gibi düzensiz yıpranıp ömrünü erken bitirmiyormuş. Ustelik BF lere 650-700 den aşağıya denk gelmedim.

Kısacası çok memnunum, ideal ve yüksek performanslı bir AT lastik olduğunu denedim. Ayrıca fiyatı da gayet uygun. Herkese tavsiye ederim.