A/T Lastikte 245/75/16 mı 235/85/16 mı?

baturalpoghan

Moderator
Arkadaşlar Cooper Discoverer AT lastik almayı planlıyorum. Şekli duruşu arazisi v.s. hoşuma giden bir lastik, sizce hangi boyut araç için daha iyi olur? 235/85 henüz yükseltme yokken sürter mi? 245/75 daha mı az yükseltir aracı? 235/85 aracın performansını düşürür mü?

SsTeam

Yönetici
Ben lastikten pek anlamam ama 255-65-18 den bf goodrich 285-65-18 geçince birdaha bu boyutun altında lastik kullanıcağımı sanmıyorum aracı gösteren en büyük etken lastik.

SsTeam

Yönetici
her güzelin bir kusuru olur, tabiki yorar benim arabada chip var at gibi uzuyor 190 beygir chip kapattığım zaman 155 beygir katır gibi inatçılık yapıyor gitmiyor o yüzden chip taktırman aracın performansını ciddi anlamda fark ettiriyor.

baturalpoghan

Moderator
her güzelin bir kusuru olur, tabiki yorar benim arabada chip var at gibi uzuyor 190 beygir chip kapattığım zaman 155 beygir katır gibi inatçılık yapıyor gitmiyor o yüzden chip taktırman aracın performansını ciddi anlamda fark ettiriyor.

Anladım İsmail abicim sağ ol verdiğin bilgiler için, son soru chip ilerleyen dönemde araç beynine zarar verir mi?

SsTeam

Yönetici
Chip Orjinal alman malı zarar verse idi almanlar üretmez idi ki şu an 5 adet ssangyong aracımızda 1 yıldır kullanıyoruz herhangi bir sorun yaşamadık çok şükür.

baturalpoghan

Moderator
Chip Orjinal alman malı zarar verse idi almanlar üretmez idi ki şu an 5 adet ssangyong aracımızda 1 yıldır kullanıyoruz herhangi bir sorun yaşamadık çok şükür.

Abi çok sağ ol kafamdaki en büyük soru işaretlerini giderdin :) :)
O zaman nereye yaptırıyoruz bi yol gösterin şu kardeşinize :D

SsTeam

Yönetici
Buradan Chip montajını yaptırabilirsin.

http://www.racechip.com.tr/

SsTeam

Yönetici
Bu arada unutmadan 285 lastik takma için aracı mutlaka yükseltme kiti taktir man lazım yoksa lastik sürter bizzat ben yaşadım ve tecrübe ettim.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi