4x4 Actyon sports mu, 4x2 Korando sports mu?

camouflage

Moderator
Markadan ve piyasa değerlerinin dengesiz ilerlemesinden dolayı korkarak aldığım 2009 model 4x4 Actyon Sports 18LX aracımdan oldukça memnunum.
Ancak; Korando sports görüntüsü ile göz kırpıyor :) Bu aracım Türkiye pazarına 4x4 modeli sürülmeyeceğine yada sürülse de ekonomik sebeplerden dolayı edinemeyeceğime göre acaba diyorum...

Piyasa değerleri birbirine yakın olduğu için şu iki modeli karşılaştırabilirmiyiz?
4x4 Actyon sports mu, 4x2 Korando sports mu?

ahmetersin

Moderator
Kuru havalarda sıkıntı olmaz çok fazla ancak yağışlı ve ıslak havalarda yoldışı aktivite yapacak iseniz tabikide 4*4 den şaşmamaktan fayda var

F

falken34

ilhami abi 4x4 kullanan birine 4x2 sıkıntı yapar..
eski özgüvenin gider...ben şahsen tavsiye etmem..
illa değişicem dersen martta 4x4 korando sports geliyor...sunrooflu crusie controllü ısıtmalı koltuklu felan...
bence bekle derim...fiyat cazip olursa her türlü alınır...
alınmazsa zaten tercih sana kalmış..

camouflage

Moderator
Uzun yıllardır 4x4 harici bir araca binmedim. Ama eskisi kadar kırıcı kullanmadığımı fark ettim.
O zaman mart ayını ve fiyatın bekleyelim.

F

falken34

Uzun yıllardır 4x4 harici bir araca binmedim. Ama eskisi kadar kırıcı kullanmadığımı fark ettim.
O zaman mart ayını ve fiyatın bekleyelim.

ilhami abi ben o hatayı yaptım sen yapma :D
land cruiserden sonra şehir içinde binmek için ucuz az yakan basit bir araba aldım..(sandero stepway)
tamam araç az yakıyor,nispetten dayanıklı,kompakt bir araç ama hayal kırıklıgına ugradım..
köye gidip geldim 3000km yaptım,geliir gelmez hemen sattım..:D
4x4 megersem ne büyük bi icatmış..:D :D

4x4 kullanmaya alışmış biri 4x2 de çok zorlanıyor:D

mehmet82

Moderator
Pickup sevdalısı biri olarak %95 4x2 de kullanıyoruz araçları yinede 4x4 nedense enteresan yerler de lazım oluyor.

cavdare

Moderator
bence düşünmeye gerek yok- 4*4 ün olduğu yerde 4*2 ye göz ucuyla bile bakılmaz.. 4*2 binecek olsam ya taksi alırım ya minübüs...

Tabiki 4x4.

Zaten Araba denilen şeyin, sizi hayata bağlayan en önemli uzuvlarının yarısının atıl olması kadar saçma bir şey yok. Lakin Actyon'larda (muhtemelen diğer modellerinde de) önemli bir sıkıntı var. Mehmet kardeşimiz "% 95 4x2 kullanıyoruz" demiş. Doğru ancak nedeni -benim açımdan- sadece teknik zorunluluktur. Eğer orta diferansiyel asfalt yolda dönüşlerde kasmasa, ne yaktığına kesinlikle bakmam ve sürekli 4x4 kullanırım.

Malesef bizim araçlarımız Subaru, Range Rover, Bmz xx, Audi Quattro vb. gibi AWD'lerin sunduğu bu opsiyonu yani, şehir içinde de 4x4 kullanabilme özgürlüğünü bizlere sunmuyor. Bu konudan da aşırı rahatsızım.

4x4'ün hangi yol şartında gerekli olacağı bilinmez. Bunun için illaki dağ'da kır'da olmanız gerekmez. Bir an gelir, şehir içinde öyle bir durum yaşanırki aracı 4H moduna alacak zaman olmaz. Hayatla bağlarımız düşündüğümüzden daha hassas ve zayıf. Hayata tutunmak bir düğmeye de baksa bunun için yeterli zaman olmayabilir.

Bu konuda netim. Değil 4x4, 8x8 çıkartsınlar onu alırım. Sevgiler

SsTeam

Yönetici
Çok güzel özetlemişsin abi eline sağlık şu an bu kış şartlarında aracı malesef devamlı 4x4 kullanamıyorum dönüşlerde kasma yapıyor sadece düz yolda veya karlı kaygan zeminde kullanabiliyoruz.

SsTeam

Yönetici
4 cekerde iken tam sag veya tam sol yaparsanız kasma yapar baskada yapmaz actyon sports ile 140 bile cıktım 4 cekerde iken , aracın manuelınde en fazla 80 90 yazdıgına bakmayın hıc bir zararı yok korkmadan hız yapılabılır , ayrıca kesınlıkle 4 ceker , 2 ceker araba hıc bır anlamı yok benım ıcın sadece asfaltda gıder baskada bir işe yaramaz .

O

orgasmatron

dört çeker tabi ki biri jeep diğeri pick up bu kadar basit ayrım

ugurdeniz

Moderator
dört çeker tabi ki biri jeep diğeri pick up bu kadar basit ayrım

insanlar birşey soruyor ise bilmiyor olduklarındandır. burası sözlük tarzı forum değil gördüğüm kadarıyla.
yani , verdiğin son iki cevaptan , bu arkadaşın biliyorda dalgasına bize soru soruyor anlamını çıkardıgın cevapları ona yansıttığın görülüyor.
bu yuzden , konuyu açan arkadaşın , gırgırına soru sordugunu sanmıyorum.
verdiğin cevaba geleyim :
"dört çeker tabi ki biri jeep diğeri pick up bu kadar basit ayrım"
demişsin.
anlaşılan 4x4 olan tüm araçları jeep ; 4x2 leri de picp sanıyorsun.
doğrusu : act.sports da korando sports da 4te olsa 2de olsa , pick-up 'tırlar. biri suv öteki helikopter filan değil yani.

F

falken34

Ben son 4 gundur hep 4h modda kullanıyorum. 130 a kadar çıktım herhangi bir sorun göremedim. Sabri abinin dediği gibi.sadece dönüşlerde kasa yapar. Onun haricinde güvenle kullanılır.
Surekli 4x4 olan rexton awd var. Karda çamur da fena gidiyor. 4 low yok ama sürekli 4x4 olduğu için çok daha güvenli.

SsTeam

Yönetici
4*4 avantajı , 4*2 ye göre açık ara belirli. diğer değişkenler ile kontrol edilerek eğer fayda maliyet oranlaması 4*4 bir aracın daha iyi ise o zaman fazla düşünmeye gerek yok. ben rextonu alırken koranda 4*2 yi verdim , tercihlerimde , kriter olarak maliyet ve diğer detayları ayrıntılı düşünmedim sadece 4*4 e yöneldim.

Omeer14

Moderator
İlhami abi boluda kar yağdığı zaman yayla yollarına çıkacaksın sen.dolayısıyla senin aracın 4x4.

korando sportsun dış görünüşü çok güzel burada ayrıntı şu.senin aracın ile yeni aracın sadece görüntü farkı için arada vereceğin rakamlar sence de fazla değil mi.