4wdcheck lambasi uyari işiği

toranaga

Moderator
ARKADAŞLAR BENİM ARACIMDA UZUN ZAMANDIR 4WDCHECK LAMBASI MARŞ BASMADAN ÖNCE SÖNMÜYOR KONTAK ANAHTARINI TEKRAR ÇEVİRDİĞİMDE (BAZEN BU İŞLEMİ BİRKAÇ KEZ YAPMAM GEREKİYOR) UYARI LAMBASI YANMIYOR VE ARACI ÇALIŞTIRIYORUM ANCAK bu durumda sadece 2H MODUNDA sürüş sağlıyor.
Çekişte hızlanmada ve şanzumanda bir problem görünmüyor. Check lambası yanmadığı zamanda 4h ve 4l bağlantı yapıyor. Serviste gösterdim işinin uzun olduğu ve 2 (iki) gün kendilerinde kalması gerektiği, tesisatlarının kontrol edilmesi gerektiği söylendi.
Rexton Hub'da ise yurt dışında bir kullanıcının rexton için aynı sorunla karşılaştığını ve çözümünün şanzumanın dışında sağ yanında bulunan ve 4h, 4l modu için kavramayı kilitlemekle görevli selenoid valf arızasından kaynaklı olduğunu belirttiğini gördüm.
Böyle bir arıza başına gelen oldu mu veya arızayı ve çözümünü bilen bir arkadaş varmı ?

ugurdeniz

Moderator
aracın altında 4 çeker yada 2 çeker konuma geçmeyi sağlayan bir motorcuk var . etrafına kablolar filan bağlı.
muhtemelen bu kablolar aşınmış , çıkmış, toz-toprak kaçmıştır.benim, benzer sıkıntım vardı. o kabloalrı söküp temizleyip baştan taktılar. sorun çözülmüştü. 4 çekere geçiyordu artık. sorunum 4wd lambamın yanıyor olması ve 4 çekere geçmiyor olmasıydı.
bostancıda 80 tl ye yaptırmıstım. 30 dk sürdüydü.

Merhaba arkadaşlar bende de aynı sorun var gibi arabayı çalıştıriyorum 4 wd arıza lambası yanmıyor araba sarılınca felan tekrar yaniyor lamba yandığında 4 çekere geçmiyor ama yanmiyorken 4 çekere sorunsuz bi şekilde geçiyor sizce sanziman mi arızalı

nedimkolat

Moderator
Merhaba arkadaşlar bende de aynı sorun var gibi arabayı çalıştıriyorum 4 wd arıza lambası yanmıyor araba sarılınca felan tekrar yaniyor lamba yandığında 4 çekere geçmiyor ama yanmiyorken 4 çekere sorunsuz bi şekilde geçiyor sizce sanziman mi arızalı

4WD motoruna bağlı olan kablolarda kopma var sarsıntı öncesinde iletim yapıyor, sarsılınca açık devre oluyor. Bu durumda 4WD kontrol ünitesi tarafından algılama yapmadığı için 4WD konum değişikliği yapılmıyor. TCCU diye adlandırılan parça sol sürücü koltuğu altında yer alıyor.

Alper

Moderator
Bunu keşke bir kutu içine koysalardı. Açıkta ne kadar sağlıklı tartışılır. Keza 4x4 şikayetlerinin 3/4 'ü buradan.

Kardeşim arabanın balata değişirken adam kirkodan düşürdü baya kötüydü senin dediğin o cihaz büyük hasar görme ihtimali varmi

Alper

Moderator
Kriko o tarafta ise motorunun kablolarını koparmış da olabilir. Ya da darbeyle birşeyler zarar görmüş olabilir.

Kardeşim benim elektirikeçiye kötürduk kabloda sıkıntı yok dinoma takılıyor dedi pazartesi gel temizleyelim dedi bu konu hakkında bi bilgin varmi

Freelander

Moderator
benzer bi arıza bende de var, bazen çok hızlı kontak açıp marş basarsam kırmızı ışık yanıyo ve 4 çekere geçmiyo.

stop edip tkrar marj basınca kendiliğinden çözülüyor.

akü altındaki vakum dan şüphelenmiştim söktüm soketi temizdi, genede hava üflettim ama gene ara sıra bu sorunu yapıyo.

sensorlerinden birinde bi oksitlenme var diye düşünüyorum, dinamo dediği şeyle aynıdır belki

Freelander

Moderator
normalde tc motorun çalışmıyor olması lazım.
motor sadece 4 çeker e geçerken hareket eder, ve sıkışırsa 4 çekere geçemez veya geç geçer, o zaman geçiş anında hata verir.

eğer 4 çekere geçiş ve 2 ye geri dönüş sırasında motorun sesinde değişim var ve problem olarak duyuluyorsa motor değişmesi gerekebilir.
bobin sarılabileceğini falan sanmıyorum.

toranaga

Moderator
Benim araçta ara sıra 4wd arızası veriyor. P0700 arıza kodu üretiyor. Söndürüp devam ediyorum, bu haliyle şimdilik çok fazla sıkıntı yapmıyor, sık sık olmadığından. Geçen gün aracı yıkama istasyonuna çektiğimde altına bakma fırsatım oldu ve TC Motoruna giren, bağlı kabloların girişlerinin paslandığını, açıkta olduklarını ve bir adedinde ise sadece tek tel bir kablonun giriş yaptığını gördüm. Bu tek tel kablo girişi doğrumu acaba yoksa kopmamı vardır sizce ?

aynı sorun bende var.aracı çalıstırınca awd check uyarısı veriyor bazen kontagı kapatıp tekrar açtıgımda sonuyor bazen 2-3 denemede sonuyor. 4x4 e zor geciyor bazende tek seferde geçior.servis aktarmayı sökmemiz açmamız lazım dedi.emin olamadım yaptırmadım.bu işi çözecek bi usta varmıdır istanbulda, yoksa sıradan bi elektrikçiyemi götürsek ?

Daha biraz once 4 ceker arızası yandı bede de kapatıp acdım duzeldı 4 cekere aldım gectım genel olarak kablolardan yapıyor bı zaman ayırıp temızlenırse sorun kalmıyor bilginize

Önemli bi bilgi aracınızı stop ederken 4 ceker modunda bırakmayınız