2008 Kyron 4x2 Manuel

YvzNazli

Moderator
Aracı ilk sahibinden aldık fakat kullanım kitapçığı yoktu aracı tanımak istiyorum sizlerde bu kitapçıktan var mı nerden temin edebiliriz veya pdf,fotokopi olarak ulaşabilir miyiz?
Evin garajının giriş baya dik girerken ortada biyerde durdum ve geri kaçırmamak için ayağımı frenden çekmeden yavaş yavaş debriyajdan çekmeye başladım ve araç kendiliğinden gaz vermeye başladı böyle bir yokuşta benim yerime gaz vermesi açıkçası insanın ruhunu okşuyor ve acaba bunun gibi bilmediğim başka ne özellikleri var kitapçık önemli :) . Yardımlarınızı ve tecrübelerinizi bekliyorum iyi forumlar.. :friendly_wink::friendly_wink:

baturalpoghan

Moderator
Aracı ilk sahibinden aldık fakat kullanım kitapçığı yoktu aracı tanımak istiyorum sizlerde bu kitapçıktan var mı nerden temin edebiliriz veya pdf,fotokopi olarak ulaşabilir miyiz?
Evin garajının giriş baya dik girerken ortada biyerde durdum ve geri kaçırmamak için ayağımı frenden çekmeden yavaş yavaş debriyajdan çekmeye başladım ve araç kendiliğinden gaz vermeye başladı böyle bir yokuşta benim yerime gaz vermesi açıkçası insanın ruhunu okşuyor ve acaba bunun gibi bilmediğim başka ne özellikleri var kitapçık önemli :) . Yardımlarınızı ve tecrübelerinizi bekliyorum iyi forumlar.. :friendly_wink::friendly_wink:

Kardeşim araçlarımız yüksek torklu ve hepsinde otomatik manuel farketmeksizin hepsinde aynı özellik var :) Kitapçık harbiden önemli ben de bulamıyorum mesela ama aracı tanıyorum artık :)

Sen daha 4x4 olanını kullanmadın onu keyfi çok başka :) :)

YvzNazli

Moderator
Evet Baturalp bey aracı tanımak önemli ancak kitapçık olsa güzel olurdu.
Aracın özelliklerinden biraz bahsedermisiniz?
4lünün etrafındaki tuşlar ne işe yarıyor mesela.
Galiba bu araçlarda yol bilgisayarı yok :)
4x4 ü yakıt yönünden istemedik önceki araç 2004 passat idi 9 sene bindik yaklaşık 65bin km falan yaptık :)

baturalpoghan

Moderator
Evet Baturalp bey aracı tanımak önemli ancak kitapçık olsa güzel olurdu.
Aracın özelliklerinden biraz bahsedermisiniz?
4lünün etrafındaki tuşlar ne işe yarıyor mesela.
Galiba bu araçlarda yol bilgisayarı yok :)
4x4 ü yakıt yönünden istemedik önceki araç 2004 passat idi 9 sene bindik yaklaşık 65bin km falan yaptık :)

Hocam 4x4 sürekli değil :) Bi tek eski kasa rexton ve rodiuslarda öyleydi. Onun dışındaki tüm modellerde part time dediğimiz senin istediğin bir anda tuşu 2H'den (2 çeker yüksek devir) 4H'ye (4 çeker yüksek devir) çevirmenle 4x4'e alınır. Ayrıca hatta 4L modu yani 4 çeker düşük devir maksimum tork modu da var. Yani yakışta bir farklılık olmuyor ve her daim karda kışta yağmurda çamurda kalmayacak bir canavara dönüşebiliyor araç :)

Dörtlü etrafındaki tuşlardan sol üstte araç şekli olan HDC denen yokuş aşağı ve dik yamaçlarda aracın hızlanmasını engelleyen bir sistem. Yüksek hızda değil düşük hızlarda kullanılması gereken bir özelliktir, yüksek hızda yapman araç şanzıman, diferansiyel ve motoruna yük bindiricektir.
Sağ üstte olan cam ve ayna rezistansı. Karda, buzlanmada ve yağmurlu günlerde çok işe yarar, buzu çözer buharı yok eder.
Sol altta olan aracın iki sürüş km hesaplama modunu yönetir. Trip A, Trip B ve normal araç kilometresi geçişi sağlar, Trip A veya B'den birinde basılı tutarsan sıfırlar.
Sağ alttaki de yine buzda ve karda kullanılan silecek ısıtma modu.

Otomatik hızı ayarlanabilen silecekler var.
Araçta senin belki farkedemeyeceğin çekiş kontrol sistemi vardır patinaj engellemek amaçlı (ESP)
Donanımsal olarak varsa koltuk ısıtma, elektrikli ve deri koltuk olabiliyor.
Araç genel olarak 200 km hızı görebilir. Ama sonuçta yüksek bir arazi aracı olduğunu unutma ve savrulma sallanma gibi ihtimalleri fren mesafesini unutma. Bakarsan ihya eder bakmazsan idare eder mercedes gibidir :)

baturalpoghan

Moderator
Bi de unutmuşum yazmayı cruise control var :)
Direksiyonun sağında hemen ufak bir kolcuk :) Kendine çekersen başlatır (60 km ve üstü sürüşte). Yanına veya frene basarsan iptal eder. Yukarı itersen hızlandırır, aşağı çekersen yavaşlatır. Araç stop etmediği sürece hafızalıdır iptal edip tekrar aktive ettiğinde aynı hıza ulaşmaya çalışır. İki kez aşağıya çekersen o anki hızında bırakır

YvzNazli

Moderator
Çok teşekkür ederim Baturalp Bey. Sanırım bizim araçta hız sabitleyici yok :smile-new: