18" jant arıyorum

baturalpoghan

Moderator
Actyon Sports'um için 18"lik jant arıyorum arkadaşlar, çıkma araştırıyorum ama bulamadım bir türlü yardımcı olabilecek olanınız var mı?

camouflage

Moderator
Neden 18"?
Alacağınız lastiklerde 16 ya oranla pahalı olacaktır.
Ben sırf bu yüzden kendi aracımdakı orjınali 18" olan jantları çıkarıp 16" ile değiştirmiştim.

mehmet82

Moderator
Benimde orjinal 18 jantları verip güzel görünümlü 16 janta geçme düşüncem var ama şu aralar çok yoğunum ilgilenemiyorum düşünür seniz jantlar tertemiz lastikleri dişleri %70 lerde ama tarihi geçtiği için pek performanslı değil.

baturalpoghan

Moderator
Neden 18"?
Alacağınız lastiklerde 16 ya oranla pahalı olacaktır.
Ben sırf bu yüzden kendi aracımdakı orjınali 18" olan jantları çıkarıp 16" ile değiştirmiştim.

Abi selam, hatırlıyorum değiştirdiğin zamanı, hatta ben alacaktım ama nakit sıkıntım vardı.
Asfaltta açıkçası daha iyi diye düşünüyorum, uzun yol performansı olarak da başarılı.
Lastik fiyatlarına gelince abi aslında birkaç marka dışındakiler zaten 16 veya 18 farketmeksizin pahalı. Kumho, marshal veya hankook tercih edersek neredeyse aynı fiyata geliyor.
Bir de bi tanıdıkta çıkma tertemiz marshal lastik var 18. Jant bulsam uyguna da onu halletsem yazlık lastik ihtiyacımı karşılamış olurum diye düşünüyorum.
Yakış olarak çok farketti mi abi?

baturalpoghan

Moderator
Benimde orjinal 18 jantları verip güzel görünümlü 16 janta geçme düşüncem var ama şu aralar çok yoğunum ilgilenemiyorum düşünür seniz jantlar tertemiz lastikleri dişleri %70 lerde ama tarihi geçtiği için pek performanslı değil.

Olabilir Mehmet abi, fiyat düşünceni özelden yolla istersen duruma göre konuşuruz

camouflage

Moderator
Yakıt olarak hiç bir fark yok.
Çünki 16" de yanak genişliğini attırdığım için her ikisinin de dönüş çapları aynı oldu.