18 inç lastik-jant

ugurdeniz

Moderator
merhaba herkese ,
umarım iyidir herkes görüşmeyeli .

16 " jantları bırakıp 18 " jantlara geçmek istiyorum desem ,

konfor-çekiş ne derece değişir ?
araç şuankinden , kaç cm daha yükselmiş olur ?

tecrübe edenler özellikle , yanıtlarınızı bekliyorum.

baturalpoghan

Moderator
merhaba herkese ,

İlhami abi daha iyi bilir, O da 18'den 16'ya geçiş yapmıştı.

Benim bildiğim kardeşim yol tutuşun artar, yakış farketmez, konfor birazcık azalır.
Yükseltme ve çekişi konusunda bilgim yok ne yazık ki.
Ama şu var aracını araziye sık sokuyorsan 16" daha iyidir, çünkü yanak kalınlığı daha fazla olduğu için arazideki engebeler aracını daha az sarsıp daha az zarar verecektir.

Not: Ben de 18" jant arıyorum ayrıca yazın ve asfaltta kullanmak için ama bulmak ne mümkün :(

camouflage

Moderator
İşletme maliyeti açısından 16" jantı tavsiye ederim.
Jant genişleyince lastik yanağında incelme olacağından "bana göre" yükselme olmayacaktır.
Muhtemelen 16" dan 18" e geçince yol tutuş artacaktır.

İlaveten 6 ay 18" satmaya çalıştım, şimdi kıymete bindi iyi mi? :mshareketliifade118

baturalpoghan

Moderator
İşletme maliyeti açısından 16" jantı tavsiye ederim.
Jant genişleyince lastik yanağında incelme olacağından "bana göre" yükselme olmayacaktır.
Muhtemelen 16" dan 18" e geçince yol tutuş artacaktır.

İlaveten 6 ay 18" satmaya çalıştım, şimdi kıymete bindi iyi mi? :mshareketliifade118

Valla abi ya :mshareketliifade118 aramayınca bulursun, aramayınca da bulamazsın kuralı :mshareketliifade118

baturalpoghan

Moderator
merhaba herkese ,

Kardeşim bulabildin 18 jant? 16ları bırakıcaksan ben talibim

mehmet82

Moderator
Abi 16 jant alıcam da bide onlara lastik alıcam bu aralar pek mümkün değil ama jant bakıyorum hala hoşuma giden bir şeyde bulamadım açıkcası beğendiklerimi getle taktırmam lazım hep masraf :blue:

baturalpoghan

Moderator
Abi 16 jant alıcam da bide onlara lastik alıcam bu aralar pek mümkün değil ama jant bakıyorum hala hoşuma giden bir şeyde bulamadım açıkcası beğendiklerimi getle taktırmam lazım hep masraf :blue:

Abi ofsetli jant istiyorum ben de ama bizim için sıkıntı her şey. Öncelikle uyumu.
Offroad için olan jantları da eğrilip bükülmesin diye sert ve ağır yapmışlar, üstüne bi de büyük lastik taktık mı arabaya eziyet. Bizim araçlar o kadar da güçlü motora sahip değil ne yazık ki.

Bir takım yaz lastiği aldım yeni, kumho. Bir takım da Bridgestone A/T var arazi ve kış için.
Ben de diyorum orjinal 16 jant bulursam uygun onu da A/T ye takarım. Lazım olduğunda tıngır mıngır hızlıca değiştirip yola çıkarım. Çıkmacıda 1000 TL diyor jantın takımına, tavan sepeti, vinç, basamak vs için kaynak biriktirirken o da başka bir vakit artık..

16 jant ve asfaltçı bir A/T lastik ideal bence.Asfaltta sorun yaşamazsın.Hafif araziye gir yine sorun yaşamazsın.

Ben FALKEN WILDPEAK A/T kullanıyorum yaz kış.16 jantla otomobil konforu alıyorum.Arazi kabiliyeti olan 4x4 bir araç için 18 jant bence aracı çolak hale getirir.18 jantı çevirmek için gereken tork değeri daha yuksek haliyle.Bu sebepten yakıt tuketiminizi de belli oranda arttıracaktır.

Son düzenleme:

dtandogan

Moderator
Bende rexton 2,7 nin orjinal jantı ile 235 70 16 bf goodrıch A/T lastik var. lastik 11 mm. civarında. 18 jant alıp onada bf almayı düşünüyorum. almak isteyen olursa diye jant ve lastiği fotoğrafı yükleyebilirsem yuklerim