Hangi usta ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hangi usta ?
Ben 4*2 satın aldım yani senede 2075 lira ödeyeceğim..
Vergilendirme de baz alınan motor Cc ve yaş diye biliyorum. Yanlışmı acaba?
4*4 4*2 diye ayrım olduğunu sanmıyorum
Minivan panelvan a giriyor.
4*2 panelvana giriyor doğru ama 4*4 otomobil arazi aracı kaptıkaçtıya tabi.Kısaca 2200cc Rexton G4 ile 4*4 2200cc Musso pikapın vergisi aynı,4*2 Musso pikapın vergisi neredeyse %70 daha az oluyor.Pikaplarda çok değişik uygulamalar var;araç tek kabinli ve iki çekerse yani sadece önde oturma alanı varsa kamyonet sınıfından vergisi alınıyor,tek kabin 4 çekerse otomobil sınıfından,yine çift kabin 4 çekerse otomobil ve son olarak çift kabin iki çeker ise panelvan vergisi alınıyor,ancak hepsinin Ötv vergisi %4 hesaplanıyor,
4 çeker olan her araç arazi taşıtı sayılıyor ve aynı motor hacmindeki otomobil ve jiplerle aynı mtv ödeniyor,örneğin sizin Rextonunuzla aynı yaşta olan 4 çeker Korando Sports sizle aynı mtv dilimindeyken;aynı yaştaki iki çeker Korando Sports çok daha az Mtv ödüyor,Kamyonet işinde herkes karıştırıyor bunu,çift kabin 4 çeker kamyonetlerin tek avantajı %4 Ötv'dir,Örneğin Rexton G4 satış fiyatı 750.000 lira iken 4*4 Musso pikap 155.000 liraya satılıyor,motor aynı şase aynı malzeme kalitesi farklı ancak arada 5 katı farkettirecek malzeme kalitesi zannetmiyorum yoktur,MUSSO 4*4 120.000 liraya ülkeye giriyor Ötv+Kdv derken satış fiyatı 155.000 lira oluyor ancak Rexton G4 220.000 liraya ülkeye girip satış fiyatı 750.000 liraya çıkıyor
Bu Arada iyi dilekleriniz için herkese teşekkür ederim,Allah daha iyi daha güzelini nasip etsin sizlere..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)